Astrid Coppens onder vuur na tonen buikje vier weken na bevalling: «Totaal ongepast!» (foto)

Astrid Coppens krijgt heel wat kritiek nadat ze op Instagram haar strakke buik toonde en daarbij reclame maakt voor een product om «striemen tegen te gaan». «Met posts zoals deze doe je meer slecht dan goed», reageren haar volgers verontwaardigd.

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Eind oktober beviel Astrid Coppens van haar tweede kindje, een meisje met de naam Joey-Lee. Vier weken later is er van haar zwangerschap niets meer te zien. De 39-jarige bekendheid etaleert op Instagram met trots haar strakke buik en afwezigheid van striemen, wat ze toeschrijft aan Bio Oil. «Ondertussen zijn we 4 weken na de bevalling van Joey-Lee. Ik voel me bijna terug de oude en gebruik nog steeds Bio Oil tot zeker einde dit jaar. Heel tevreden van dit product, want heb na mijn tweede zwangerschap geen striemen gekregen. Een echte aanrader dus», schrijft ze erbij.

Valse reclame

Het Instagrambericht zorgt meteen voor een hevige discussie. De meerderheid van haar volgers vindt het immers «ongepast» dat ze een product aanbeveelt dat voor perfectie moet zorgen terwijl de meeste vrouwen slechts enkele weken na de bevalling niet zo’n resultaat hebben. «Sorry, maar ik vind dit filmpje veel te toxisch. Ik heb nooit iemand gekend die er na een bevalling zoals jou uitzag. Jij hebt het geluk en jouw lichaam is sowieso een slank postuur. Het wondermiddel zit hem jammer genoeg niet in een potje crème. Valse reclame...», reageert iemand.

Voorbeeldfunctie

Een andere volger benadrukt dat Astrid een voorbeeldfunctie heeft. «Deze post is totaal ongepast! Je strakke buik die je laat zien is veel meer dan alleen de Bio Oil. Daarenboven leg je heel wat druk op kersverse mama’s om er ook zo uit te zien. Wees alsjeblieft wat kritischer over de dingen die je post. Als BV heb je een impact op hoe andere vrouwen zich voelen en gaan gedragen. En met posts zoals deze doe je meer slecht dan goed!», klinkt het.

Nadruk op uiterlijk

Nog iemand betreurt het feit dat het uiterlijk zo’n prominente plaats krijgt, zelfs zo snel na een bevalling. «Jammer dat 90% van de vrouwen die 4 weken na de bevalling er niet terug zo strak uitzien zich nu terug gefaald voelen. Bio Oil, Nivea, whatever, het is een lichaam! Waarom wordt in onze maatschappij nog altijd zo erg de nadruk gelegd op uiterlijk?», lezen we ook.

Realistisch

Een minderheid ziet dan weer geen graten in de Instagrampost. «Hoe gemakkelijk om commentaar te geven en te zeggen dat dit niet realistisch is. Astrid ziet er nu eenmaal zo uit enkele weken na haar bevalling. Ik zag er trouwens ook zo uit 2 weken na mijn bevalling, dus het is wel degelijk realistisch», en «Veel negatieve reacties hier en ja dat mag. Het leven is niet altijd positief, maar het kan zeker dat je na 4 weken je figuur terug hebt. Bij mij was dat ook zo. Ik heb toen ook veel olie gesmeerd en dacht dat ik daardoor geen striemen had. Maar blijkbaar zit het in je genen...», wordt er ook gereageerd.