Autobiografie prins Harry gaat aan recordtempo over de toonbank, nu al tweede druk op komst

Alleen al van de Engelstalige versie van het boek van de Britse prins Harry zijn op de eerste verkoopdag meer dan 1,4 miljoen exemplaren verkocht. Dat heeft uitgever Penguin Random House meegedeeld.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het boek ‘Spare’ (‘Reserve’), waarin de hertog van Sussex een boekje opendoet over zijn ervaringen met de Britse koninklijke familie, is volgens uitgever Transworld Penguin Random House het snelst verkopende non-fictieboek ooit, zo meldt de Britse zender Sky News. Ter vergelijking: het boek van Barack Obama, ‘A Promised Land’, ging op de eerst dag 887.000 keer over de toonbank.

Tweede druk

De verkoop van de ruim 500 bladzijden tellende autobiografie voldoet volgens de uitgeverij aan de verwachtingen. «Zover wij weten gaan de enige boeken die meer zijn verkocht op de eerste dag over die andere Harry.» De uitgever verwijst hiermee naar de fantasieboeken over tovenaar Harry Potter.

Er waren 2 miljoen exemplaren gedrukt van ‘Spare’, maar er is al een tweede druk op komst. Het boek is daarnaast vertaald in zestien talen. In het Nederlands is het verschenen als ‘Reserve’.