Bab Buelens poseert in bikini en toont litteken: «Iedereen zou dit moeten kunnen en durven» (foto)

Bab Buelens oogst heel wat lof met een foto waarop ze de focus legt op het litteken op haar buik. «Een voorbeeld voor velen!», is de algemene teneur in de reacties.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Vorig jaar werd er bij Bab Buelens een zeldzame aandoening vastgesteld: NCS, ofwel: het notenkrakersyndroom. Daarbij zit de ader van de linkernier gekneld tussen de aorta en de bovenste darmslagader. Ze werd daar in november succesvol voor geopereerd, maar dat resulteerde wel in een groot litteken.

Inspiratie

De 27-jarige voormalige ‘Familie’-actrice steekt haar litteken echter niet weg en laat het vol trots zien aan haar 217.000 volgers. «Repeat after me: I am proud of who I’m becoming. I am my own inspiration. I am free. I am strong. I am beautiful. I am light», schrijft ze erbij.

Respect

Haar bericht kan op heel wat bewondering rekenen. «Je ziet er geweldig uit», «Heel veel respect! Moet je durven doen en de moed voor vinden, maar zo mooi! Iedereen zou dit moeten kunnen en durven», «Je mag trots zijn op jezelf», en «Een voorbeeld voor al diegenen die allerhande figuurlijke/letterlijke littekens met zich meedragen», lezen we onder meer in de reacties.