Bart De Pauw naar spoed na vermoedelijke zelfmoordpoging: «Hij zat de laatste tijd heel diep»

Bart De Pauw is opgenomen in het ziekenhuis na een vermoedelijke poging tot zelfdoding. Hij zou buiten levensgevaar zijn. Dat deelde zijn vrouw mee aan Het Laatste Nieuws.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Dinsdagmorgen werd Bart De Pauw vanuit zijn woning in Lier met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens zijn vrouw Ines De Vos zou de 54-jarige televisiemaker geprobeerd hebben om uit het leven te stappen. Toen hij naar het ziekenhuis vertrok, zou hij bij bewustzijn geweest zijn. Hij verkeert tevens buiten levensgevaar.

Kwaadheid en schaamte

Volgens zijn vrouw ging het de laatste tijd niet goed met hem. «Bart zat de laatste tijd heel diep, dat kan je wel begrijpen. Hij loopt rond met groot verdriet, kwaadheid en grote schaamte. Soms gaat het relatief goed met hem. Op andere dagen lukt het niet. We hopen hierdoor te geraken. En willen er nu natuurlijk zijn voor Bart. We willen dit in alle rust nu kunnen verwerken en hopen dat iedereen ons nu ook die rust gunt», vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

Zaak-De Pauw

De Pauw kwam in 2017 in opspraak na klachten over grensoverschrijdend gedrag. Zijn samenwerking met de VRT werd destijds om die reden stopgezet. Op 25 november 2021 werd hij door de correctionele rechtbank van Mechelen veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden. Hij werd schuldig bevonden aan stalking van vijf vrouwen en aan ‘overlast met elektronische communicatiemiddelen’ bij één vrouw. Nadien eisten hij en zijn gezin een schadevergoeding van 13 miljoen euro van de VRT omdat die fouten zou hebben gemaakt toen zijn contract stopgezet werd. Die schadeclaim werd echter door de burgerlijke rechtbank van Brussel over de hele lijn afgewezen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.