Camille Dhont openhartig: «Ik ben wat dat betreft echt de grootste seut ooit»

Camille Dhont geeft in een interview met Humo een blik in haar leven. Zo heeft ze het onder meer over plastische chirurgie, verzoekjes van geïnteresseerde mannen, en het artiestenleven.

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Momenteel schittert Camille Dhont in ‘Liefde voor Muziek’, maar haar carrière kende ook de afgelopen jaren al een stevige boost door haar rol in ‘#LikeMe’ en haar eigen liedjes. Intussen heeft ze zo’n 165.000 volgers op Instagram, waar ze zoveel mogelijk zichzelf probeert te zijn. «Ik probeer een realistisch beeld van mezelf op te hangen, door een goede mix te brengen van fotoshoots én normale foto's. Ik heb superlang last gehad van acne en dat is iets wat ik ook niet wil verbergen. Instagram staat vol met gefotoshopte beelden of foto's van meisjes die vol botox zitten. Mensen worden onzeker van zo’n Kylie Jenner of Kim Kardashian, je gaat denken dat het normaal is en op den duur krijg je het idee dat je je lippen wel móét laten vullen of je billen laten vergroten. Daarom is het cool dat iemand als Angèle juist heel extreem haar menselijke kant laat zien», vertelt ze in Humo.

Zelfvertrouwen opkrikken

Ze zou het dan ook jammer vinden als mensen plastische chirurgie ondergaan om het ideaalbeeld van de samenleving na te streven. «Ik snap het volledig als mensen dat willen. Ik denk dat we ook allemaal wel iemand kennen die al eens iets heeft laten doen. Ik zou het wel overwegen als ik zelf met een complex zat en plastische chirurgie me kon helpen om me beter te voelen en mijn zelfvertrouwen op te krikken. Het belangrijkste is dat zo’n beslissing uit jezelf komt, en niet het gevolg is van een ideaal dat de samenleving je oplegt, want dan krijg je er later ongetwijfeld veel spijt van», klinkt het.

Overspoeld met berichten

Vorig jaar raakte bekend dat het 20-jarige zangtalent na een relatie van twee jaar weer single is. Dat wekt regelmatig de interesse op van geïnteresseerde mannen. «Ja, er zijn geregeld jongens die vragen of ik iets met hen wil gaan drinken. Natuurlijk wil ik dat niet, ik ken ze helemaal niet, en ik ben nu ook niet op zoek naar een relatie. Ik krijg sowieso heel, heel veel berichten, over allerlei dingen. Het zijn er te veel om overal op te kunnen reageren. Er zitten ook erg fijne reacties tussen. Laatst kreeg ik nog een berichtje van een moeder die stuurde dat haar zoontje gepest wordt, maar dat hij veel steun heeft gehaald uit mijn nummer 'Diamant'», luidt het.

Panische angst

Op 20-jarige leeftijd heeft ze al heel wat mogen proeven van het boeiende artiestenleven, maar drugs en alcohol horen daar voor haar niet bij. «Ik ben wat dat betreft echt de grootste seut ever. Of, nee, schrap dat maar, ik heb het gewoon niet nodig. Waarom zou je het nemen als je toch al gelukkig bent? Natuurlijk is een glaasje rode wijn soms lekker, maar ik voel me beter zonder alcohol. Je hoort soms van artiesten dat ze vóór een optreden graag een glas drinken, maar dat zou ik nooit doen, ik vind het te belangrijk om mijn stem goed te verzorgen. Ik kamp ook met een panische angst dat mijn stem ooit zal verdwijnen», besluit ze.