Daarom wil ‘You’-acteur Penn Badgley geen seksscènes meer doen

De 36-jarige acteur Penn Badgley heeft gevraagd om minder seksscènes in het nieuwe seizoen van ‘You’. Dat onthult de acteur in de podcast ‘Podcrushed’. En daar heeft hij een goede reden voor.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

‘You’ is geen romantische serie. Maar Joe Goldberg, seriedater, seriestalker, seriemoordenaar, heeft wel passie. Als hij weer genadeloos valt voor een onbekende vrouw, belandt hij dan ook meer dan eens onder de lakens met haar. Gevolg: ‘You’ had net zo veel seksscènes als moordscènes. Alleen heeft Penn Badgley, die Joe vertolkt, genoeg van alle seksscènes.

Lastige vraag

«Ik vroeg aan Sera Gamble, de maker van ‘You’, of ik geen intieme scènes meer kon doen», zegt Badgley in de podcast. Hij besefte maar al te goed op dat moment dat het een lastige vraag was. «Ik wou dat ik er nul kon doen. Maar ik heb een contract getekend en ik weet wat dat inhoudt. Je kan dat aspect niet zomaar uit het DNA van de serie schrijven. Dus ik vroeg hen hoeveel minder mogelijk was.»

Tot zijn verbazing was Gamble erg positief. «Ze apprecieerde dat ik zo eerlijk en redelijk was. En ze hebben het aantal intieme scènes fenomenaal verminderd.»

Gegronde reden

Die vraag van Badgley kwam niet uit het niets. Hij dacht al enige tijd na over hoeveel seksscènes hij nog wou spelen: «Ik stelde mezelf de vraag of ik mezelf weer op een carrièrepad wou zetten waar ik altijd een romantisch personage speel», getuigt de Amerikaanse acteur.

Daarnaast speelt ook zijn huwelijk met Domino Kirke een rol. Zij stapten in 2017 in het huwelijksbootje. In 2020 werd hun zoontje James Badgley geboren. «Loyaal zijn in een relatie is erg belangrijk voor mij, en al zeker in mijn huwelijk. Het is tot een punt gekomen waarop ik geen intieme scènes meer wil doen.»