Danira Boukhriss over haatreacties: «Ik wéét dat ik niet de grootste borsten heb»

Journaliste en presentatrice Danira Boukhriss praat in een interview openhartig over ongepaste berichten die ze vaak krijgt. Zeker nu ze terug single is. «Helaas heb ik al alle soorten piemels zien passeren in mijn inbox», klinkt het.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Begin deze maand raakte bekend dat Danira Boukhriss na een relatie van 2,5 jaar niet meer samen is met Will Michiels. Sindsdien krijgt ze regelmatig bedenkelijke berichten van opdringerige mannen. «Sinds bekend raakte dat ik terug single ben, krijg ik veel dm’s van mannen die vragen of ik met hen op date wil. Dat vind ik nog grappig. Helaas heb ik ook al alle soorten piemels zien passeren in mijn inbox. Er was zelfs een man die een masturbatiefilmpje doorstuurde. Dat voelde als digitale aanranding. Zo ranzig! Ik vind het denigrerend om als vrouw gedegradeerd te worden tot lustobject», vertelt ze in Flair.

Bodyshaming

Maar ook daarvoor kreeg de 31-jarige ‘Vandaag'-presentatrice vaak te maken met ongepaste reacties. Zo hadden volgers commentaar op haar uiterlijk wanneer ze een zomerse foto deelde. «Ik heb mijn portie bodyshaming wel al gehad. Dat zijn meestal gefrustreerde mannen wiens type ik niet ben en zij willen dat per se uiten. Ze reageren dan met ‘Lelijke donkere’, ‘Je hebt geen tetten’ of ‘Dikke benen’. Vorige zomer blokkeerde ik zelfs iemand die op élke foto ‘Lelijk, dik en geen tieten’ reageerde. Ik wéét dat ik niet de grootste borsten heb. Ik heb geen internettrol nodig om me daar nog eens op te wijzen», klinkt het.

Weg met de negativiteit

Gelukkig laat ze dergelijke reacties niet meer aan haar hart komen. Integendeel, ze gaat het niet uit de weg omdat het anderen kan helpen. «Zo’n reacties raken me niet meer. Ik verwijder die gewoon, want mijn Instagrampagina is geen forum of comment box van een website. Dat is mijn persoonlijke pagina en ik wil daar geen negativiteit. Ik durf daar wel een post over te maken omdat ik weet dat er jonge meisjes en vrouwen zijn die mij volgen, die zich ook soms onzeker voelen door bodyshaming. Ik wil hen op die manier laten zien dat ze niet de enigen zijn die met bodyshaming te maken krijgen en dat ze vooral moeten onthouden dat het meer zegt over de bodyshamer dan over hen», besluit ze.

Onder meer op onderstaande foto kwamen enkele ongepaste reacties over haar borsten.