‘De Bachelor’-kandidate is op weg om Miss België te worden: «Ik heb sindsdien niet meer gedatet»

Binnenkort wordt opnieuw de mooiste vrouw van het land verkozen en wie weet wordt dat wel een bekend gezicht uit ‘De Bachelor’. «Ik vind het zelf een avontuur, een kans om tegen de stroom in te zwemmen», klinkt het.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Herinner je je ‘De Bachelor’ nog van begin dit jaar? Daarin hoopten 15 single vrouwen het hart van Fabrizio Tzinaridis te veroveren. Ook Esmée van Walle waagde haar kans en schopte het tot de laatste vier, maar daar eindigde het avontuur voor haar. De 25-jarige hr-consultant uit het Oost-Vlaamse De Klinge doet nu een gooi naar het kroontje van Miss België 2023. Ze is één van de 32 finalistes die de opvolgster hopen te worden van Chayenne Van Aarle (23).

Vrouwenrechten

Er komt weleens wat kritiek op de schoonheidswedstrijd, dat het een vleeskeuring zou zijn. Daar is de knappe blondine het niet mee eens. «Niemand moet met het geweer tegen het hoofd deelnemen, toch? Ik vind het zelf een avontuur, een kans om tegen de stroom in te zwemmen. Iets wat getuigt van durf. Ik wil bovendien tonen dat Miss België perfect kan samengaan met een boodschap van empowerment en vrouwenrechten, zaken die me na aan het hart liggen», vertelt ze in Het Nieuwsblad.

Vrijgezel

Ook na ‘De Bachelor’ heeft Esmée de liefde nog niet gevonden, al is dat voor haar momenteel geen prioriteit. «Die zoektocht komt momenteel op de laatste plaats. Sinds ‘De Bachelor’ heb ik zelfs niet meer gedatet. Ik kreeg wel via mijn sociale media een hoop berichtjes van mannen die ik niet kende. De lieve heb ik nagenoeg allemaal beantwoord. De, wel ja, rare, daarvan nam ik screenshots. Zodat ik die later met veel plezier nog eens kan herbekijken», lacht ze.

Hieronder de overige 31 finalistes, in alfabetische volgorde: