Dochter van Jeremy Clarkson deelt naaktfoto: «Ik was doodsbang om dit te posten, maar ik vind het belangrijk»

Emily Clarkson, de dochter van ‘Top Gear’-presentator Jeremy Clarkson, poseert op Instagram in haar blootje om een belangrijke boodschap duidelijk te maken.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Emily Clarkson heeft zich jarenlang geschaamd over haar lichaam, maar nu durft ze het aan om in haar blootje te poseren. Dat doet ze niet zomaar. Ze wil immers een belangrijke boodschap meegeven.

Vooroordelen wegwerken

De 27-jarige Britse vrouw betreurt het feit dat er nog steeds heel wat vooroordelen bestaan jegens vrouwen en op deze manier wil ze die uit de wereld helpen. «Dit voelt als een groot deel van een geweldige reis die ik beleef om zeggenschap op te eisen over een lichaam waarvoor ik me altijd geschaamd heb. Vrouwen worden beschaamd, vrouwen schamen zich. Als je in bed duikt met te veel mensen, ben je een slet. Als je met niemand seks hebt, ben je preuts. (...) Te mager is niet sexy, te dik evenmin. (...) Als je te veel werkt en te weinig met je kinderen bezig bent, ben je een slechte moeder. Als je een huismoeder bent, dan vinden mensen je niet ambitieus genoeg. (...) Als we dat allemaal accepteren, dan kunnen we niet winnen. Laten we het ‘reglement’ verbranden», schrijft ze.

Angst overwonnen

Clarkson geeft toe dat het de nodige moeite kostte om uit de kleren te gaan, maar ze doet het voor een hoger doel. «Om eerlijk te zijn was ik doodsbang om deze foto te delen, ook al kan ik objectief zeggen dat hij verdomd mooi is. Ik vind het belangrijk dat deze foto bestaat en dat ik hem kan delen», besluit ze.

Respect

Haar volgers bewonderen haar voor haar moed en inzet. «Prachtig geschreven! Bedankt om onze stem te laten horen», «Ik hou van elk woord, en zelfs nog meer van de mooie foto», en «Je bent knap en fantastisch in elk opzicht. Bedankt om dit te delen en zoveel vrouwen te inspireren», laten ze onder meer weten.