Ellen Pompeo: «blij om weg te zijn van Grey’s Anatomy»

Ellen Pompeo, die Meredith speelde in alle 19 seizoenen van ‘Grey's Anatomy’, zei dat haar vertrek uit de show haar gelukkig maakte.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Ellen Pompeo slaat definitief de bladzijde om bij ‘Grey's Antomy’. De actrice zal niet meer verschijnen na aflevering 7 van seizoen 19, die op donderdag 23 februari 2023 op ABC in de VS wordt uitgezonden.

Dit is moeilijk nieuws voor de fans van de show. Maar volgens de actrice is dit vertrek het beste wat haar ooit is overkomen.

Eindelijk vrij

In een interview met WWD zegt de 53-jarige moeder dat ze eindelijk vrij is: «Ik heb echt het gevoel dat ik dit heb verdiend. Ik ben zoveel jaren met deze show bezig geweest en het heeft zoveel van mijn tijd in beslag genomen. Dus dit is echt de eerste keer dat ik zoveel heb kunnen reizen sinds ik gestopt ben met werken (...) Het is echt een gevoel van vrijheid.»

Beter Format

Ellen Pompeo sprak vervolgens over haar nieuwe Hulu-miniserieproject: «Dit formaat van acht afleveringen is zoveel beter voor mij, vooral nadat ik zo lang voor een conventioneel netwerk heb gewerkt. Streaming staat je toe een ideaal schema te hebben. Je werkt een paar maanden en dan is het voorbij.»

Ellen bedankt haar fans

In een Instagram post had Ellen Pompeo haar fans bedankt voor het feit dat ze haar zo gesteund hebben tijdens al die seizoenen. «Ik ben eeuwig dankbaar en geraakt door de liefde en steun die jullie mij, Meredith GREY, 19 seizoenen lang hebben getoond! Niets van dit alles zou mogelijk zijn geweest zonder de beste fans ter wereld», luidde het bijschrift.