Ex van ‘Thuis’-acteur Mathias Vergels over hun scheiding: «Zonder hen had ik het niet gered»

Julie Houtman, de ex-vrouw van ‘Thuis’-acteur Mathias Vergels, heeft een boek geschreven waarin ze openhartig praat over het leven als alleenstaande mama. Zo geeft ze onder meer toe dat ze het in het begin erg moeilijk had.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Julie Houtman was tot 2020 vijf jaar samen en drie jaar getrouwd met Mathias Vergels, die in ‘Thuis’ de rol van Lowie Bomans vertolkt. Samen hebben ze een zoontje, Emile (3). In 2020 ging het koppel uit elkaar en in 2021 begon Vergels een relatie met ‘Thuis’-collega Lynn Van den Broeck.

Geen rancune

De afgelopen twee jaar waren dus behoorlijk zwaar voor Julie, die besloot om haar gedachten neer te pennen in een boek: ‘Mama, Momming on my own’. Ze heeft het vooral over «hoe de werkelijkheid mij op een bepaald moment inhaalde, mij neersloeg en mij vervolgens sterker maakte als vrouw, moeder en mens». Ze haalt in het boek dus niet uit naar haar ex. «Dit boek gaat niet over verdeling of veroordeling, maar over verbinding. Emiles papa en ikzelf waren het er van meet af aan over eens dat we er alles aan zouden doen om het welzijn en het geluk van onze zoon centraal te stellen.»

Ego opzijschuiven

«Daarin ligt meteen een grote uitdaging: exen moeten elkaar blijven vinden. Ook al betekent het dat we onze trots moeten inslikken, ons ego opzijschuiven en onze eigen gevoelens op de tweede plaats zetten. Ik vind het belangrijk voor Emile dat zijn papa op een voetstuk blijft staan. Zijn papa en ik kunnen een namiddag samen doorbrengen terwijl Emile aan het spelen is. We haten elkaar niet, maar we zijn niet langer betrokken bij elkaars leven. En dat hoeft ook niet. Vriendelijk zijn, moet wel. Respect hebben voor elkaar. Het geluk van je kind staat voorop», lezen we in TV Familie.

Financiële problemen

Vlak na hun breuk zag Julie wel behoorlijk wat zwarte sneeuw, zo onthult ze. «Toen ik die eerste maand alleen woonde, had ik na 14 dagen nog welgeteld 50 euro over. En dan moest de rekening van de crèche nog komen. Als mijn ouders mij niet uit de nood hadden geholpen, had ik het simpelweg niet gered. Die eerste twee maanden was het krabben. Na mijn relatiebreuk had ik ook nood aan iemand bij wie ik mijn hart kon uitstorten. Ik vond die iemand in de vorm van een psychologe. Bij haar kon ik ventileren over mijn huwelijksbreuk en over mijn onzekerheden als alleenstaande mama», besluit ze.