Feest Taylor Swift-fans leidt tot grote corona-uitbraak

Wat een feest had moeten zijn, draaide uit in mineur. Minstens 97 fans zijn besmet geraakt op het feest ter ere van de heruitgave van Taylor Swifts album ‘Red’.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Ongeveer 600 fans waren naar dit evenement in Sydney afgezakt, maar de singer-songerwriter was zelf niet aanwezig. De Australische gezondheidsautoriteit vreest dat achter de vastgestelde besmettingen de Omikron-variant schuilgaat en roept daarom de fans op om zich allemaal te laten testen. Het feest kreeg al de bijnaam ‘superspread-evenement’.

‘Red’ is één van de zes albums die Swift opnieuw heeft ingezongen en die ze onder haar eigen naam uitbrengt. Dat had ze beslist na een ruzie met haar oude label en manager Scooter Braun. Die had zonder overleg de rechten van haar muziek gekocht en verkocht voor meer dan 300 miljoen dollar.

Vierde album

‘Red’ is het vierde album van Swift en kwam voor het eerst uit in 2012.Wereldwijd werd het album al 7,5 miljoen keer verkocht. Op het album staan onder meer de nummers ‘We are never getting back together’, ‘I know you were in trouble’, ‘22’ en ‘Everything has changed’. Dat laatste nummer zong Swift samen in met Britse singer-songwriter Ed Sheeran.