Friends-acteur Matthew Perry brengt autobiografie uit over zijn verslavingen

Matthew Perry (52) heeft een miljoenendeal gesloten met uitgeverij ‘Flatiron Books’ om een autobiografie uit te brengen. Dat meldt nieuwswebsite Deadline. Het boek zou dieper ingaan op wat er zich achter de schermen afspeelde tijdens de opnames van de sitcom Friends. In die periode worstelde de Friends-acteur tenslotte jarenlang met een zware verslaving.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Matthew Perry, die de legendarische rol van Chandler Bing vertolkte in Friends, gaat een «onvoorstelbaar eerlijke» autobiografie schrijven over zijn leven, de tijd bij Friends en zijn verslavingsproblematiek, zegt de uitgeverij.

Vicodin en alcohol

Want hoewel het leek alsof de acteur alles had wat hij kon wensen, worstelde Perry vanaf 1997 met een alcoholverslaving. In een interview met BBC in 2016 onthulde de acteur dat hij zich drie jaar van die periode gewoon niet meer herinnert: «Ik was er niet helemaal bij, ergens tussen seizoen drie en zes.»

Daarbovenop worstelde hij tijdens diezelfde periode ook met een verslaving aan vicodin, erg sterke pijnstillers, na een jetski-ongeluk. Toen hij die medicatie voorgeschreven kreeg in het ziekenhuis, wou hij steeds meer. «Ik verloor volledig de controle en was erg ongezond», vertelde de acteur later aan het Amerikaanse magazine People.

Warrige Friends-reünie

Ook na de Friends-reünie eerder dit jaar maakten veel mensen zich zorgen over de gezondheid van de acteur. Tijdens de speciale aflevering sprak hij opvallend traag en warrig. Perry ontkende die geruchten evenwel. Hij zei dat hij vlak voor de aflevering een spoedoperatie aan zijn gebit onderging, waardoor hij moeilijker kon praten.

Het boek zal verschijnen in de herfst van 2022.