‘Friends’-regisseur ontkracht geruchten over gezondheid Matthew Perry: «Hij is sterker dan vroeger»

De creatieve breinen achter de ‘Friends’-reünie hebben acteur Matthew Perry (Chandler) verdedigd tegen de geruchten dat hij weer op het slechte pad zou zijn beland. Volgens hen is er geen reden tot ongerustheid over Perry’s verwarde indruk tijdens de speciale aflevering. «Mensen kunnen gewoon soms zo onvriendelijk zijn», klinkt het.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Veel ‘Friends’-fans keken vreemd op toen ze na heel lang wachten eindelijk weer de beroemdste vriendengroep ter wereld samen op het kleine scherm zagen. De meeste castleden van de populaire sitcom zagen er ondanks wat rimpels en wat grijze haren nog piekfijn uit, maar Matthew Perry (die de rol van Chandler vertolkt) was volgens sommigen onherkenbaar geworden - en niet in de goede zin. Gezien de 51-jarige acteurs beruchte verslavingsverleden, maakten de kijkers zich dan ook zorgen dat hij hervallen was. Maar daar is volgens de makers van de ‘Friends’-reünie, die vanaf dinsdag ook bij ons te bekijken is, niets van aan.

«Het was geweldig om hem terug te zien», sust vaste ‘Friends’-regisseur Kevin Bright, die ook de reünie-aflevering bedacht, in een interview met The Hollywood Reporter. «Wat mensen zeggen, is wat mensen zeggen. Maar ja, ik denk dat het oké met hem gaat. Hij ziet er sterker en beter uit sinds ik hem laatst zag, en hij is enthousiast over de toekomst», klinkt het.

Spoedoperatie aan gebit

Ook Ben Winston, de man die de reünie-aflevering regisseerde, reageerde in een ander interview met datzelfde blad op de vermeende gezondheidsproblemen van Perry. «Hij was geweldig. Mensen kunnen soms gewoon zo onvriendelijk zijn. Ik wou dat ze dat niet waren», zegt hij. «Ik vond het fantastisch om met hem te werken. Hij is briljant grappig, hij trakteerde ons op een paar super goeie onliners tijdens de show. Ik prees me gelukkig om hem te kunnen regisseren.»

Hoewel Perry merkelijk traag sprak en verward overkwam tijdens de ‘Friends’-reünie, is daar volgens een ingewijde een goede reden voor. Hij zou vlak voor de opnames een spoedoperatie aan zijn gebit hebben ondergaan, waardoor hij zich niet kiplekker voelde. «Hij had door de pijn moeite met praten», klinkt het. «Matthew heeft tegen de mensen rond hem heen gezegd dat hij clean is, en dat er geen reden tot zorgen is», besluit de bron.