Grote namen in jury van Eurosong 2023 op Eén

Voor de vakjury van ’Eurosong 2023’, het Eén-programma om te bepalen wie België zal vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Liverpool in mei, pakt de openbare omroep uit met grote nationale en internationale namen als Nikkie de Jager en Jérémie Makiese. Dat heeft Eén bekendgemaakt in een persbericht.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De grootste internationale ster in de jury is de Nederlandse Nikkie De Jager, beter bekend als NikkieTutorials. Ze heeft als visagiste een YouTubekanaal met 14 miljoen volgers. Ze was ook host van het Eurovisiesongfestival in 2021 in Rotterdam.

De Noorse violist Alexander Rybak won het songfestival in Moskou in 2009 met ‘Fairytale’. In 2018 stond hij opnieuw op het podium in Lissabon.

Belgische namen

Uit eigen land zetelen Jérémie Makiese en Laura Tesoro in de jury. Makiese vertegenwoordigde de Belgische driekleur op het Eurovisiesongfestival vorig jaar in Turijn. Hij eindigde met de song ‘Miss You’ negentiende.

Laura Tesoro ten slotte beoordeelt al jaren muzikaal talent als coach in het VTM-programma ‘The Voice van Vlaanderen’. Met ‘What’s the Pressure?’ behaalde ze op het Eurovisiesongfestival in Stockholm in 2016 de tiende plaats.

De winnaar van ‘Eurosong 2023’ zal bekendgemaakt worden op zaterdag 14 januari.