Hans Teeuwen stelt tournee uit door coronapaspoort: «Culturele sector wordt gebruikt voor vaccintwijfelaars»

Nederlandse comedian Hans Teeuwen (54) stelt zijn tournee uit tot begin 2022 uit protest voor het coronapaspoort. «Ik vind het niet goed voelen dat mensen enkel naar mij kunnen komen kijken als ze aan de ingang bewijzen dat ze gezond zijn.»

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Het is nog even wachten voor de fans van Hans Teeuwen, want de comedian zal pas begin volgend jaar touren met zijn tiende show Nou lekker dan. Dat doet hij uit onvrede voor de invoering van het coronapaspoort en begrijpt niet waarom een Covid Safe Ticket met een QR-code nodig is in de theater- en cultuurzalen.

Met dat paspoort wordt de culturele sector volgens Teeuwen ingezet om de vaccintwijfelaars te overhalen om zich toch te laten inenten. «Wil je een avondje lachen, wil je een avondje een cultuurtoetje nemen, dan moet je of extra betalen of toch je laten vaccineren», aldus de comedian. Hij roept daarom op om de mensen zelf te laten beslissen wat ze willen.

Pro vaccins

Toch benadrukt Teeuwen dat hij niet tegen de vaccins is. Volgens hem vormen de vaccins de beste manier om uit deze «kutzooi» te geraken. In een filmpje roept hij zijn fans dan ook op om hem te overtuigen dat er niets mis is met die QR-code.