Herman Brusselmans is vader geworden: «Moeder en zoon stellen het goed»

Heuglijk nieuws ten huize Herman Brusselmans (65): de schrijver en zijn vriendin Lena (31) zijn de trotse ouders geworden van zoontje Roman. Dat is bevestigd aan de redactie van Het Laatste Nieuws.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Het nieuws van het nakende vaderschap van Brusselmans raakte vorige zomer bekend. In de maanden nadien liet de schrijver weten dat het om een jongetje ging, en ze voor de naam Roman hadden gekozen. Brusselmans’ en Lena’s eerste zoon was uitgerekend voor maart, maar Roman zag dus iets vroeger het levenslicht. Aan Het Laatste Nieuws laat de auteur weten dat zijn zoon en Lena «het goed stellen».

Wennen aan vaderrol

Herman Brusselmans en Lena hebben al sinds 2016 een relatie. Dat het koppel, of toch zeker Lena, een kinderwens had was een vaker terugkerend onderwerp in interviews, maar echt gepland was de zwangerschap niet. Het koppel maakte er niettegenstaande geen geheim van geen anticonceptie te gebruiken. «Maar m’n eerste vrouw Gerda nam ook de pil niet, en ze werd ook niet zwanger», zei Brusselmans vorig jaar nog in een Nederlandse talkshow. Maar met Lena was het dus wel prijs, en zo is de schrijver en ‘Slimste mens’-jurylid nu op z’n 65ste nog vader geworden.

Brusselmans zei eerder nog wat te moeten wennen aan de rol van papa. «Al denk ik langs de andere kant: het zal wel loslopen. Ik heb de tijd en de gelegenheid om dat kind te verzorgen, wat trouwens wel zo handig is, want Lena is niet het type om die taak voor de volle 100 procent op zich te nemen. Dus dat wordt, voor het eerst in mijn lange leven, vuile pampers verversen.»