Imke Courtois zwanger van eerste kindje: «Ik word alleenstaande mama»

Ex-voetbalster en analiste Imke Courtois is in verwachting. Dat komt als een verrassing omdat ze geen relatie heeft. «Ik wist al van vroeg dat ik ooit mama wil worden», klinkt het.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

«Binnen enkele maanden loopt er hier een kleine, grote verantwoordelijkheid rond», begint Imke Courtois haar persbericht. De 34-jarige Sporza-presentatrice en voormalige Red Flame heeft ervoor gekozen om alleenstaande moeder te worden en haar avontuur begint binnenkort. «Ik word alleenstaande mama en ik kijk er enorm naar uit», klinkt het.

Financiële zekerheid

Ze legt uit dat het een weloverwogen beslissing was. «Ik wist al van vroeg dat ik ooit mama wil worden, maar ik ben daar zeer doordacht mee omgesprongen. Ik wilde eerst mijn voetbalverhaal schrijven, financieel wat zekerheid opbouwen en voldoende rust bij mezelf vinden om meer structuur in mijn leven toe te laten», verduidelijkt ze.

Steeds meer aanvragen

De sympathieke voetbalanaliste is lang niet de enige die voor een BAM-traject kiest. Uit recente cijfers van het UZ Gent, het UZ Brussel, het ZNA Middelheim en het UZ Leuven blijkt dat er ongeveer 30% tot soms wel 50% meer aanvragen zijn dan voor de coronacrisis. Wellicht heeft dat ook te maken met het feit dat het fenomeen tegenwoordig sociaal meer aanvaard is dan pakweg tien jaar geleden.