Japanse virtuele popsterren komen in 2023 naar Paleis 12

Het International Anime Music Festival strijkt op zaterdag 29 april 2023 neer in Paleis 12 op de Heizel in Brussel. Dat wordt maandag aangekondigd in een persmededeling. Het is de eerste keer dat de virtuele popsterren uit Japan optreden in België.

door
Belga
Leestijd 1 min.

De popbands die op het International Anime Music Festival het podium delen zijn VTubers, virtueel geanimeerde YouTubers, en Vocaloids, virtuele zangers met computergegenereerde stemmen. De line-up bestaat uit de headliners Kizuna AI Original Singeroid #kzn en HIMEHINA, de razendpopulaire GUMI, de nieuwe meidengroep MaRiNaSu en de tweeling LiLYPSE. Deze virtuele artiesten, waar wel echte stemmen achter zitten, zorgen samen voor een uniek concert.

Digitale supersterren

Met behulp van hoogtechnologische ledschermen en digitale projecties komen de anime-popsterren tot leven. Het zijn echte supersterren die wereldwijd miljoenen volgers hebben op kanalen als YouTube, Twitter en TikTok. Kizuna AI Original Singerloid #kzn is een pionier in de VTuber-wereld en heeft meer dan 4,5 miljoen volgers op YouTube.

Tickets voor het concert zijn vanaf vrijdag 16 december om 10 uur te koop via www.fkpscorpio.be.

Een optreden van Kizuna AI ziet er ongeveer zo uit: