Jennifer Lawrence getraumatiseerd: «Iedereen kan mij naakt zien op elk moment van de dag»

De Amerikaanse actrice Jennifer Lawrence vertelt in een openhartig interview dat ze nog steeds lijdt onder de hacking uit 2014 waarbij naaktfoto’s van haar en anderen verspreid werden. «Dat trauma zal altijd blijven», klinkt het.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

In 2014 gebeurde er een cyberaanval op iCloud waarbij anonieme hackers privéfoto’s van beroemdheden online plaatsten. Een van de eerste slachtoffers was ‘The Hunger Games’-actrice Jennifer Lawrence, maar ook onder meer Rihanna, Kate Upton, Kim Kardashian, Selena Gomez en Cara Delavigne werden getroffen.

Geen toestemming

De 31-jarige actrice vertelt in Vanity Fair dat ze daar tot op de dag van vandaag nog last van ondervindt. «Iedereen kan zonder mijn toestemming naar mijn naakte lichaam kijken op elk moment van de dag. Iemand uit Frankrijk publiceerde de foto’s. Dat trauma zal altijd blijven», zucht ze.

Zwaar verwerkingsproces

In 2017 uitte ze haar woede daarover ook al eens. «Het voelt alsof ik door de hele planeet aangerand ben. Er is niemand in de hele wereld die mijn intieme foto’s niet kan zien. Als ik op, laat ons zeggen, een barbecue ben, kan iemand de foto’s gewoon bovenhalen op zijn telefoon. Dat is bijzonder moeilijk om te verwerken», klonk het destijds.