Joe roept met ‘Pakje Van Je Hart’ op om cadeautjes te schenken aan kansarme kinderen

Radiozender Joe slaat de handen in elkaar met vzw Kindergeluk om kinderen die in armoede leven een warme kerst te geven. Vanaf 30 november lanceren Joe-dj’s en ambassadeurs Sven Ornelis, Anke Buckinx, Raf Van Brussel en Rani De Coninck de actie ‘Pakje Van Je Hart’ . Met die actie roepen ze Vlaanderen op om pakjes te schenken aan kinderen uit kansarme gezinnen: «Samen met onze luisteraars zorgen we voor het ultieme kerstgevoel voor iedereen

door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

De kerstperiode is voor de meesten onder ons de meest speciale tijd van het jaar: lekker eten, overal kerstmuziek, een hoop gezelligheid en talloze cadeautjes onder de kerstboom. Maar voor veel kinderen is kerst vieren met pakjes niet evident: een op de vijf kinderen in België leeft tenslotte in armoede. Voor hen liggen er zelden of nooit pakjes onder de kerstboom. En daar gaat Joe iets aan doen door Vlamingen massaal op te roepen om pakjes te kopen voor kansarme kinderen.

«Joe wil het warme kerstgevoel tot diep in onze maatschappij laten doordringen en met het hele team en alle luisteraars iets ‘warms’ verwezenlijken», vertellen Sven en Anke. «Joe is al jaren begaan met de gezinnen die het financieel moeilijk hebben en geen cadeautje kunnen kopen. Vroeger organiseerden we SOS Speelgoed rond Sinterklaas, wel nu hebben we het idee gemoderniseerd en draait het om kerstcadeautjes. Samen met onze luisteraars zorgen we voor het ultieme kerstgevoel voor iedereen!», vullen Raf en Rani aan.

De Joe Pakjestruck

Wie een kerstcadeau wil schenken aan kinderen uit kansarme gezinnen, kan dat online doen via pakjevanjehart.be, in het Joe Christmas House waar de pakjesboom in de vitrine staat of via de rijdende Joe Pakjestruck. Die doorkruist vanaf dinsdag 7 december heel Vlaanderen samen met de Joe-dj’s en enkele bekende gasten. De route van de magische kerstwagen is te volgen via joe.be/pakjestruck. Iedereen kan één of meer symbolische pakjes schenken ter waarde van 10, 20 en 30 euro. Wie voor meer dan 40 euro aan pakjes schenkt, heeft recht op een fiscaal attest.

Bovendien kan je kiezen voor welke leeftijdscategorie (de ukkepukkies, kapoentjes, engeltjes of bengels) je graag een pakje koopt én in welke categorie (speelgoed, sportgerief, uitstapjes of boeken). Samen met vzw Kindergeluk zorgt Joe ervoor dat elk kind in armoede (0-14 jaar) een voucher krijgt zodat ze uiteindelijk zélf een cadeau kunnen kiezen.

Duizenden blije kinderen

Monique Geeurickx, bestuurder vzw Kindergeluk: «Kindergeluk wil, zoals de naam het zegt, kinderen gelukkig maken of toch alleszins leuke momenten bieden die erg waardevol voor hen zijn. Wij werken hiervoor samen met professionele organisaties die kinderen en jongeren begeleiden. Uit deze jarenlange samenwerking leerden wij hoe belangrijk het is voor kinderen om niet uit de boot te vallen. Maar superbelangrijk is het om ook eens een leuk geschenk te krijgen en vooral dan iets nieuws, dat ze zelf mogen uitkiezen. En laat dit nu precies het doel zijn van de Joe-actie 'Pakje van je Hart'. Daarom willen wij er heel graag, samen met Joe, voor zorgen dat 'Pakje van je Hart' duizenden kinderen blij kan maken.»