Jolien uit ‘Blind Getrouwd’ is nog steeds vrijgezel: «Ik vraag me af of ik nog ooit verliefd ga worden»

Jolien, die in 2019 meedeed aan ‘Blind Getrouwd’, heeft de liefde nog niet gevonden. Dat deelde ze mee in een Instagrambericht waarin ze even stilstaat bij het leven.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Twee jaar geleden werd Jolien gekoppeld aan Lenny, maar het liefdesexperiment werkte niet bij hen. Enkele maanden na hun ‘scheiding’ leerde Lenny zijn huidige vriendin Chloé Evangelista kennen. Zij is intussen zwanger van hun eerste kindje.

Twijfels over de toekomst

Jolien is intussen 6,5 jaar single en kende heel wat tegenslagen de laatste tijd. «Oh boy, wat heb ik dit jaar mijn uitdagingen wel. Corona en eenzaamheid, trauma’s van vroeger die naar boven komen, endometriose krijgen en niet weten wat dat in de toekomst gaat brengen, te veel interesses hebben waar ik iets mee wil doen maar waar ik niet uit geraak. Denken dat ik een huisje, tuintje, kindje vrouw ben maar dus beseffen dat na 6,5 jaar alleen zijn, er misschien een ander pad voor mij is weggelegd. De vraag of ik nog ooit echt verliefd ga worden op iemand, waar ik een lange termijn toekomst mee zie? Mezelf de vraag stellen of ik eigenlijk wel kinderen wil?», schrijft ze op Instagram.

Leren loslaten

De 31-jarige brunette uit Etterbeek vindt het jammer dat ze geen relatie heeft, maar beseft dat het leven meer is dan liefde alleen. «Ben ik door al die vragen ongelukkig? Nee, helemaal niet want ik heb ook zoveel leuke dingen in mijn leven. Ik leer meer en meer wat ik wil in het leven en wie ik ben. Ik heb leren loslaten wat er niet is, zoals bijvoorbeeld die partner. Die partner zorgt niet voor mijn geluk, die kan mij alleen nog meer gelukkig maken. (…) Voel ik me daarover soms slecht? Tuurlijk, en vooral omdat ik er vaak alleen mee zit. Op die momenten mis ik gewoon iemand waar ik dicht tegen kan kruipen en waar ik me veilig bij voel. Ik heb dus ook baaldagen dat het glas even halfleeg is in plaats van halfvol. Dat zijn de dagen dat ik in mijn schelp kruip en zeker niet de behoefte heb om een foto te trekken», klinkt het.

Dertigersfase

Ze vraagt zich af of er wel meerdere dertigers met dergelijke vragen zitten, maar tegelijkertijd ziet ze ook de voordelen van wat het is om een dertiger te zijn. «Ik denk dat er heel veel dertigers met die vragen zitten waarmee ik worstel. Maar wat ik leuk vind aan de dertigersfase is dat ik zoveel beter als vroeger kan zeggen ‘foert ik ben wie ik ben en als dat voor jou niet goed is, is dat jouw probleem’. Je trekt veel meer de mensen in je leven aan die bij je passen en die je beter maken», besluit ze.

Herkenbaar

Haar volgers reageren erg positief op haar openhartig bericht. «Heel herkenbaar en heel mooi omschreven. Groeten van een prille veertiger», «Mooi verwoord en zo authentiek», en «Zo recht uit je hart! Hou van het leven, wat het je ook brengt», klinkt het onder meer.