Julie Vermeire openhartig over haar relatie: «Als je elke dag samen bent, kan dat niet anders»

Julie Vermeire is intussen een goed anderhalf jaar samen met haar vriend Laurins en ze wonen nu zelfs samen. Het klikt zo goed dat ze in de eeuwige liefde gelooft. «Het is niet omdat mijn ouders uit mekaar zijn gegaan, dat mij dat ook zal overkomen», klinkt het.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Met kerstavond 2020 maakten Julie en Laurins bekend dat ze een koppel vormen. Ze hebben intussen een eigen stekje, al gaat de 23-jarige dochter van Jacques Vermeire nog regelmatig naar haar ouderlijk huis. «Ik ben niet echt helemaal het huis uit. Ik heb nog een kamer bij papa thuis en ga er nog elke week heen. Lau komt trouwens ook heel goed overeen met papa», vertelt ze in Dag Allemaal. «Zij belt hem ook elke dag. Wij zijn alle twee enorme familiemensen, wij verstaan elkaar daar heel goed in», vult Laurins aan.

Ochtendhumeur

Elke dag bij elkaar zijn, betekent ook dat je leert leven met elkaars minpuntjes. «Natuurlijk, als je elke dag samen bent, kan dat niet anders. Maar er is niets wat echt stoort, wij zijn goed voor mekaar», zegt Julie. «Door corona hebben we elkaar in sneltempo leren kennen. We zijn nu anderhalf jaar samen, maar het voelt aan als veel langer, omdat we mekaar echt al door en door kennen. Ik zeg altijd: er zijn maar weinig mannen die zo goed met mij kunnen omgaan als papa en Laurins. Zij kennen mijn karakter heel goed en weten hoe ik in elkaar zit. Maar Laurins slaagt erin om met één kwinkslag of een stom trucje een glimlach op mijn gezicht te toveren wanneer ik een mindere dag heb of last heb van mijn ochtendhumeur. Hij kan perfect overweg met mijn minpuntjes», glundert ze in Story.

Voor altijd samenblijven

Dat klinkt als een liefde voor het leven, ook al is Julie een kind van gescheiden ouders. «De ouders van Laurins zijn al dertig jaar gelukkig samen, dat is een mooi voorbeeld. Het is dus niet omdat mijn ouders uit mekaar zijn gegaan, dat mij dat ook zal overkomen. Als ik samen ben met iemand, is dat met het idee dat we voor de rest van ons leven samenblijven. Al ben ik ook niet naïef: tegenwoordig gaan er veel koppels uit elkaar. Ik ben ook geen pessimist. Als je niet meer in de liefde gelooft, moet je er ook niet aan beginnen, hé», vertelt ze.

Volgende stap

Een aanzoek is wellicht nog niet voor meteen, al hoopt Julie stiekem dat het er ooit eens van komt. «Ik laat het allemaal op mij afkomen, want ik vind dat zoiets spontaan moet gebeuren. Maar alles op z’n tijd. Al is Disneyland Paris, waar we onlangs waren voor de 30ste verjaardag, wel een romantisch decor», knipoogt ze. «Het aanzoek moet sowieso van mij komen», gaat Laurins verder. «En ik wil het ook wel origineel aanpakken. Onze relatie zit in elk geval heel goed, en dat is het belangrijkste. Julie en ik matchen geweldig», besluit hij.