Kat Kerkhofs openhartig: «Als ik een iets blotere foto deel, gaat het altijd over mijn borsten»

Presentatrice Kat Kerkhofs vertelt in een interview dat ze vaak opmerkingen krijgt over haar lichaam, vooral dan over haar borsten. «Ik kan een complimentje over mijn borsten zeker appreciëren, maar moet dat zo plat?», klinkt het.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Enkele maanden geleden vertelde Kat Kerkhofs dat ze op haar negentiende een borstverkleining heeft ondergaan. Ze deed dat omdat ze niet voortdurend aangekeken wilde worden omwille van haar grote boezem. «Toen ik negentien was, heb ik mijn borsten laten verkleinen. Ik was het beu om altijd seks uit te stralen en geen mooie bikini’s of jurkjes te kunnen dragen. Na die ingreep voelde ik me vederlicht, alsof er een ballast van me af was gevallen», legt ze nu uit in Flair.

Onzeker over buik

De 32-jarige vrouw van Dries Mertens krijgt tot op de dag van vandaag nog steeds commentaar over haar lichaam. Niet alleen over haar borsten, maar ook over haar buik, wat ze erg vervelend vindt. «Ik krijg nog steeds veel opmerkingen over mijn borsten, want ze zijn nog altijd groot. Als ik een iets blotere foto deel, gaat het áltijd daarover. Soms wordt er zelfs over geschreven door de media, en niet altijd op de meest respectvolle manier. Ik kan een complimentje over mijn borsten zeker appreciëren, maar moet dat zo plat? Ook het typische ‘Ben je zwanger?’ krijg ik vaak te horen. Dat is vervelend, want mijn buik is net iets waar ik onzeker over ben. Ik heb nu eenmaal geen sixpack. Soms reageer ik dan met humor. Na de finale van ‘Dancing with the Stars’ kwam die vraag vaak terug. Toen heb ik gezegd dat ik zwanger was van een Big Mac (lacht)», besluit ze.