Kat Kerkhofs openhartig over zwangerschap: «Toen was het raak!»

Kat Kerkhofs, de vrouw van Rode Duivel Dries Mertens, praat in een interview openhartig over haar zwangerschap. Zo had ze bijvoorbeeld niet verwacht dat het zo snel gelukt zou zijn.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Een maand geleden kondigden Kat Kerkhofs (33) en Dries Mertens (34) aan dat ze in maart 2022 een kindje verwachten. Ze onthulden tevens dat het een zoontje wordt.

Sneller dan verwacht

In maart van dit jaar vertelde Kat nog dat ze een vurige kinderwens had. Enkele maanden later, vlak na het EK, was het al meteen prijs. «Het is grappig: we hadden iets van ‘we zullen wel zien’, maar we zijn in snelheid gepakt. We wilden nog een maand of twee, drie wachten. Ik was net iets minder nauwkeurig gaan uitrekenen wanneer ik vruchtbaar was. Maar toen Dries na het EK terugkwam, hebben we elkaar met heel veel liefde teruggezien en toen was het raak. Ik zeg altijd als mop - en Dries vindt dat vreselijk - dat hij dan toch nog gescoord heeft. (lacht) Ik vind het afgelopen EK alleszins het meest geslaagde toernooi ooit», vertelt ze in Dag Allemaal.

Nog geen buikje

Intussen is Kat vijf maanden zwanger, maar een buikje heeft ze nog niet echt. «’Huh, ben jij al vijf maanden ver?’ zeggen er veel. Ik ben niet supermager, ik dacht altijd dat ik heel snel dik zou worden als ik zwanger was. Niet dus. Misschien heeft Dries mij een kleine baby gegeven, hij is zelf ook niet zo groot, hé. (proest het uit) Maar bon, ik ook niet natuurlijk, het zal dus wel genetisch zijn. Maar de baby is mee met zijn groeicurve, alles is prima. Ik heb zijn piemeltje en al gezien... Hij is alive and kicking», glundert ze.

Hulp van mama

Als hun kindje geboren wordt op de uitgerekende datum in maart, dan is het Italiaanse voetbalseizoen nog volop aan de gang. Dries zal het dan nog heel druk hebben, maar daar hebben ze al een oplossing voor. «Mijn mama komt helpen in Italië. En ik troost me met het feit dat we een vrije zomer hebben, er is geen EK of WK. Dries kan in zijn vakantie dan die twee maanden goed maken. Ik ga bewust in Italië bevallen, ik wil dat Dries erbij kan zijn. Voor voetballers is dat zo al een heel gedoe, die kunnen niet altijd direct afkomen. In die zin zou in België bevallen het nog ingewikkelder maken, maar het liefst was ik toch daar bevallen. Als er iets is, kan je dat toch makkelijker in je eigen taal zeggen. Maar het belangrijkste is de ervaring met Dries erbij. En zo heeft ons zoontje de dubbele nationaliteit, hij is dan ook ’n Italiaantje. Da’s een mooi cadeau», besluit ze.