Kathleen Aerts reageert op uitspraak van Klaasje dat K3 te zwaar is: «Met alle respect, maar...»

Onlangs liet Klaasje Meijer weten dat ze K3 onder meer verlaat omdat het te zwaar werd voor haar. Ex-K3’tje Kathleen Aerts ervaarde dat niet zo. «Ik heb die vele optredens nooit als zwaar ervaren, ik vond het écht een droomjob», klinkt het.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Volgende week zaterdag vindt de finale van ‘K2 zoekt K3’ plaats en weten we eindelijk wie Klaasje opvolgt bij K3. Eerder liet de 26-jarige zangeres ontvallen dat haar beslissing om ermee te stoppen mee gevoed werd door het zware fysieke aspect aan de job. «Twee shows per dag zouden mij beter gelegen hebben, maar soms deden we er negen per weekend. Dat is een aanslag op je lichaam. Desnoods klommen we met een pijnstiller het podium op. Dus ja, het is ook een zekere opluchting dat ik mijn lichaam nu niet mee zo moet pushen», vertelde ze eerder in Het Laatste Nieuws.

In de watten gelegd

Kathleen Aerts, die van 1998 tot 2009 deel uitmaakte van K3, voelde dat anders aan. «Met alle respect, maar wie elke dag in de fabriek moet gaan werken, díe heeft pas een zware job. Ik heb die vele optredens nooit als zwaar ervaren, ik vond het écht een droomjob. Toegegeven: ik was toen wel een pak jonger, nu zou ik het wellicht niet meer kunnen. Maar ik heb er een levenslange goede conditie aan overgehouden. Studio 100 legde ons ook echt in de watten: onze was werd gedaan, er ging een kok mee die ons gezond eten voorschotelde. Al kon er ’s avonds op hotel wel eens een zak chips opengaan. Nee, als de juryleden in ‘K2 zoekt K3’ zo sterk de klemtoon leggen op hoe zwaar het wel is, denk ik dat ze dat vooral doen om eventuele twijfelaars wat schrik aan te jagen. Ik ben ervan overtuigd dat jonge mensen die job toch moeten aankunnen», legt ze uit in Dag Allemaal.

Thuisgevoel

De 43-jarige spring-in-‘t-veld had andere redenen om een streep onder haar K3-hoofdstuk te trekken. «Dat ik gestopt ben, had vooral met het emotionele aspect te maken. Toen mijn vader onverwacht overleed, kreeg ik het moeilijk om dat te rijmen met het vrolijke K3-wereldje. Zoals bekend kreeg mijn moeder daarna gezondheidsproblemen en ik wou voor haar kunnen zorgen. En toen ik op eigen benen ging staan op m’n 26ste, vond ik het moeilijk om ergens een thuisgevoel te krijgen. Op hotel gaan klinkt leuk, maar als je dat het hele jaar door moet doen, wordt het toch minder. De agenda ligt ook bijna twee jaar op voorhand vast en daar hangt een heel team aan vast. Het is dus wel logisch dat je niet zomaar je eigen leven kan leiden of vakantie kan nemen wanneer jij het liefst wil. Verjaardagen, een doopsel, de trouw van je beste vriend... dat alles moet je dikwijls missen», besluit ze.