Katja Schuurman breekt met haar man: «We hebben enorm ons best gedaan, maar...»

De Nederlandse actrice Katja Schuurman en haar man Freek van Noortwijk hebben een punt achter hun relatie gezet. Dat maakten ze bekend via Instagram.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Katja Schuurman (46) en Freek van Noortwijk (32) zijn na een relatie van zes jaar uit elkaar. Twee jaar geleden gaven ze elkaar nog het jawoord - hoewel niet voor de wet - en vorig jaar werden ze de trotse ouders van een dochtertje, Coco Loulou.

Te verschillend

De ‘Costa'-actrice deelde het jammerlijke nieuws op Instagram. «Met onbeschrijfelijk veel pijn in onze harten hebben Freek en ik moeten besluiten om niet meer samen als geliefden door het leven te gaan. We hebben enorm ons best gedaan om ons samenzijn als levenspartners te laten werken, maar we verschillen meer dan we beiden lang hoopten. Toch zijn we meer dan dankbaar dat onze wegen elkaar gekruist hebben», schrijft ze.

Dochters gelukkig maken

Katja is erg dankbaar voor haar dochtertje. Ze belooft om ook haar - ze heeft al een dochter uit een vorige relatie - alle liefde te blijven geven die ze nodig heeft, ook al is dat zonder papa onder hetzelfde dak. «We hebben fantastische dingen met elkaar meegemaakt en elkaar zeer liefgehad. Met als allermooiste de geboorte van onze betoverende, ontroerende, humoristische, slimme, prachtige Coco Loulou, die anders niet geboren was. Hoe hartverscheurend het op dit moment ook is, we weten zeker dat we haar, en onszelf, zo uiteindelijk gelukkiger maken. Ik vind het heel erg verdrietig nu twee dochters te hebben wiens vaders niet in hetzelfde huis wonen als zij. En ik weet dat ook deze keer ik, samen met Coco’s bijzondere vader, in staat zal zijn om haar, net als Sammie alle liefde, veiligheid en de betrouwbare basis te geven die ze nodig heeft om op te groeien tot de mooie vrouw die nu al in haar huist», klinkt het.

Met rust laten

Ze hoopt dat de pers haar privacy verder respecteert. «Ik vraag om de kinderen met rust te laten. Geen fotografen bij school deze keer, alstublieft. Wat ik te zeggen heb, heb ik bij deze gedeeld. Ik geef geen interviews, quotes of wat dan ook. En als er bladen, showprogramma’s, fotografen zijn die graag mijn tranen willen vastleggen; laat het even weten via mijn management, dan stuur ik wel een selfie. Met andere woorden: we hopen op jullie respect en afstand zodat we dit gezamenlijk tot iets minder pijnlijks en op termijn zelfs weer tot iets gelukkigs kunnen maken», besluit ze.

Katja was 2006 tot 2015 getrouwd met Thijs Römer, waarmee ze een dochter, Sammie, heeft.