Kobe Ilsen woedend over PFOS-vervuiling: «Mijn familie is vergiftigd. Een schande is het!»

Kobe Ilsen is niet te spreken over de PFOS-vervuiling van chemiebedrijf 3M. Hij heeft lange tijd in Zwijndrecht gewoond en is dus wellicht ook blootgesteld aan de schadelijke stoffen.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Net zoals zovele mensen is ook Kobe Ilsen verontwaardigd over het PFOS-schandaal. Hij werd geboren in Zwijndrecht en heeft er 25 jaar gewoond waardoor de hele zaak voor hem erg gevoelig ligt. De afgelopen jaren woonde hij elders en vorig jaar kocht hij met zijn verloofde een huis in Antwerpen.

Boordevol PFOS

De-39-jarige presentator uit zijn ongenoegen over de zaak op Instagram. «Ik ben geboren en getogen in Zwijndrecht en heb er 25 jaar gewoond. Ik zit dus boordevol PFOS. Wat blijkt: mijn moeder, broer, adoptievader, schoonzus ook. Maar vooral... mijn petekind, mijn neefjes en nichtje, kinderen tussen 7 en 16 jaar oud. Vergiftigd! Een schande is het. Succes aan alle Zwijndrechtenaren die vandaag naar de rechtbank stappen», klinkt het.

Vandaag raakte overigens bekend dat de gemeente Zwijndrecht chemiebedrijf 3M in gebreke stelt in het kader van de PFOS-vervuiling.