Lisa Marie Presley, dochter van Elvis, overleden na hartstilstand

Zangeres Lisa Marie Presley, de enige dochter van Elvis Presley, is donderdagavond na een hartstilstand overleden. Dat meldt haar moeder Priscilla in een verklaring, bericht AP. De zangeres werd 54.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

«Het is met een zwaar hart dat ik het verschrikkelijke nieuws moet delen dat mijn prachtige dochter Lisa Marie ons heeft verlaten», schrijft Priscilla Presley. «Ze was de meest gepassioneerde, sterke en liefdevolle vrouw die ik ooit gekend heb.»

Hartstilstand

Slechts enkele uren eerder had moeder Priscilla het nieuws bevestigd dat de zangeres met spoed in het ziekenhuis opgenomen was. Ze zei daarbij niet waarom, maar Amerikaanse media schreven dat het om een hartstilstand ging. Een woordvoerder van de plaatselijke hulpdiensten bevestigde dat hulpverleners kort voor de middag (plaatselijke tijd) zich begaven naar een huis in Calabasas na een melding van een hartstilstand. De vrouw werd meteen naar een ziekenhuis in de buurt overgebracht.

Presley was dinsdag nog aanwezig bij de uitreiking van de Golden Globes. Daar zag zij samen met haar moeder hoe acteur Austin Butler in de prijzen viel voor zijn rol als Elvis Presley in de film ’Elvis’.

Lisa Marie Presley volgde het voorbeeld van haar vader in de muziekindustrie. Ze bracht drie albums uit: ‘To Whom It May Concern’ in 2003, ‘Now What’ in 2005, and ‘Storm & Grace’ in 2012.

Graceland

Enkele dagen voor haar overlijden bracht ze een bezoek aan Graceland, het landgoed dat haar vader bezat in Memphis, ter gelegenheid van de geboortedag van Elvis op 8 januari. Na haar vaders overlijden, toen ze negen jaar oud was, werd ze erfgenaam van zijn nalatenschap samen met haar grootvader Vernon Presley en haar overgrootmoeder Minnie Mae Hood Presley. Toen ze 25 jaar werd in 1993 kreeg ze volledige controle over het nalatenschap en richtte ze ‘The Elvis Presley Trust’ op voor het verdere beheer.

«Dood, leed en verlies»

Vorig jaar schreef ze nog een stuk in het blad People over de «gruwelijke realiteit» van haar verdriet na het verlies van haar zoon, Benjamin Keough, die in 2020 zijn eigen leven had genomen. «Ik heb met dood, leed en verlies omgegaan sinds ik negen jaar oud was. Ik heb er meer dan mijn deel van gehad en op een of andere manier ben ik zo ver geraakt», schreef ze in augustus.

De zangeres was vier keer getrouwd, eerst met muzikant Danny Keough, dan zanger Michael Jackson, acteur Nicolas Cage en muziekproducent Michael Lockwood.