Lotte Vanwezemael boos over reacties na ‘Dancing with the Stars’: «Ik haat mensen soms echt!»

Seksuologe Lotte Vanwezemael haalt op Instagram uit naar enkele mensen die commentaar hadden op haar lichaam na haar optreden in ‘Dancing with the Stars’. «Met zo’n degoutante reacties kan je iemand zijn leven kapotmaken», klinkt het.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Afgelopen zaterdag werd de eerste aflevering van ‘Dancing with the Stars’ uitgezonden. Lotte Vanwezemael zette een prachtige rumba neer met haar danspartner Frank Zegels, goed voor een zesde plaats met 24 punten.

Afvallen

Achteraf kwam er op sociale media heel wat commentaar op haar lichaam. Sommigen vonden immers dat ze opvallend hard was bijgekomen. «Sorry, maar ik schrok toch ook als ik Lotte zag. Ze ziet er echt wel dik uit amai, daar mogen wel een paar kilootjes af», «Stevige madam geworden zeg», en «Mooie dans, maar je moet toch regime doen, Lotte. Maar toch dikke proficiat», klonk het onder meer. Op die laatste reactie grapte de 29-jarige ‘Lotte Gaat Diep’-presentatrice nog het volgende: «Ik ga pas op regime als Frank Zegels me niet meer omhoog krijgt».

Discussiepunt

Maar even later uitte ze haar ongenoegen over dergelijke commentaren. «Hier kots ik van. Moet mijn gewicht écht een discussiepunt zijn en blijven? Ik ben facking rond en gezond. Ik ben blij met mijn lijf. (...) Dit soort reacties maken mij trouwens niet onzeker over mezelf of zo. Ik hou van mezelf hoe ik ben, ik heb mezelf leren accepteren, ook al heb ik een maatje meer of whatever dat ik zelfs niet heb. Ik vind het zelfs al raar dat mensen dat zeggen. Maar ik ben zo kwaad dat mensen het lef hebben om van achter hun computerscherm zoiets vuil en degoutant te reageren waar je iemand zijn leven mee kunt kapotmaken. Er zijn mensen die onzeker zijn, die zich niet goed in hun vel voelen en dan ga jij met een paar woorden van achter je toetsenbord iemand nog dieper de grond in boren. Waarom doen we dat? Ik haat mensen soms echt», zucht ze.

Het optreden van Lotte Vanwezemael in ‘Dancing with the Stars’: