Miss België Chayenne Van Aarle reageert na auto-ongeval: «Ik weet dat iedereen dat denkt»

Chayenne Van Aarle heeft voor het eerst een reactie gegeven nadat ze dinsdag een horrorcrash nipt overleefde. «Ik denk dat mijn lichtje even is uitgegaan. Soms wordt het een mens teveel», klinkt het.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Dinsdagmiddag knalde Chayenne Van Aarle op een vrachtwagen die in de staart van een file op de E17 richting Antwerpen stond. De schade aan de wagen was enorm en het mag gerust een mirakel genoemd worden dat de 23-jarige Miss België het ongeval nog kan navertellen. «Ik heb een kneuzing in de wervels onderin mijn rug en één wervel waar een stukje afbrak. Daarnaast heb ik een breuk in mijn hand, wat snijwonden, een blauw oog en zien mijn longen blauw door de impact van de airbag», vertelt ze in Het Laatste Nieuws vanuit haar bed in het Middelheim-ziekenhuis.

Opgefokt door te veel druk en stress

Eén ding wil ze meteen duidelijk maken. «Ik weet dat iedereen denkt dat ik op mijn gsm aan het kijken was. Natuurlijk heb ik me daar ooit al aan bezondigd, maar dat was nu helemaal niet het geval», klinkt het. Wat er dan wél gebeurd is, herinnert ze zich niet echt. «Ik kan het zelf niet helemaal precies verklaren. Maar ik denk dat er op dat ogenblik teveel gedachten in mijn hoofd zaten. De dagen voordien was er constante druk en werd ik met heel veel problemen geconfronteerd. Ik voelde me opgefokt en had het gevoel dat ik langs alle kanten werd leeggezogen. Ik sta bekend als een positief ingesteld iemand, maar was even niet meer opgewassen tegen alle druk en stress. Ik denk dat mijn lichtje even is uitgegaan. Soms wordt het een mens teveel. Zowel qua geest als qua lichaam. Ik heb die vrachtwagen helemaal niet gezien», luidt het.

Hoofd in balans

Ze legt ook uit dat «alles gebeurt om een reden en het leven je lessen leert». «Laat het me zo zeggen. Ik weet dat er veel oordelen zijn over jonge mensen en ongevallen. Drank, drugs, gsm-gebruik en overdreven snelheid. Maar ik zou graag eens benadrukken dat het mentale ook een rol speelt. Dat je hoofd in balans moet zijn voor je in een wagen stapt. Ik werd het voorbije jaar vaak met de vinger gewezen. En de laatste weken had iedereen ook plots een mening over mijn relatie. En dat allemaal in de laatste dagen van mijn Miss-jaar. Mensen beseffen soms niet welke schade ze aanrichten bij anderen», besluit ze.