MNM-presentator Wanne Synnave ontslagen: «Was nooit mijn bedoeling om iemand ongepast te benaderen»

De openbare omroep VRT heeft de samenwerking met MNM-presentator Wanne Synnave stopgezet. Dat meldt het VRT-radionieuws. De beslissing komt er na verschillende meldingen over grensoverschrijdend gedrag.

VRT
door
Redactie Online / Belga
Leestijd 2 min.

Synnave zou ongepaste foto’s en berichten verstuurd hebben naar jongeren. Op sociale media heeft de 25-jarige presentator zijn excuses aangeboden aan zij die zijn gedrag als ongepast hebben ervaren. Hij zegt ook een stap terug te zetten bij de musicalproductie waar hij aan werkte.

Hieronder kan je zijn verklaring lezen:

«Ik heb te horen gekregen dat er meldingen gemaakt zijn tegen mij, die gaan over mijn gedrag dat als ongepast ervaren werd. Deze meldingen komen heel onverwachts, aangezien ik mijn contacten altijd als vertrouwelijk en met wederzijdse toestemming beschouwde. Door deze meldingen besef ik nu ook dat dat niet voor iedereen zo was, en dat de impact op de betrokkenen groter is dan ik had ingeschat.»

«Ik verdwijn de komende tijd dan ook even compleet uit beeld, zodat zowel de betrokkenen als ikzelf de nodige rust krijgen. Ik zal dus niet meer te horen zijn op MNM en zal niet aanwezig zijn op de voorstelling van Kamp Delta. (...) Ik wil graag eindigen met oprechte excuses, aan de betrokkenen die mijn gedrag als ongepast ervaarden. Het was nooit mijn bedoeling om iemand te kwetsen of ongepast te benaderen. Het spijt me als dat wel gebeurd is. Ik neem tijd om na te denken en aan mezelf te werken, en hoop jullie binnenkort terug te zien», schrijft hij op Instagram.

View post on Instagram
 

Showbizz​

meer Showbizz​

Spotlight

Delen van broncode Twitter gelekt op internet

Delen van de broncode van microblogiste Twitter hebben online gestaan na een groot datalek. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten. De gevoelige data werden gepubliceerd op het platform GitHub. Twitter heeft nu aan de Californische rechtbank gevraagd GitHub op te dragen bekend te maken wie de persoon is die de code deelde en wie de code gedownload heeft.

meer Spotlight