Netflix maakt delen van account in Spanje en Portugal betalend

Netflix maakt het delen van een account die toegang geeft tot het streamingplatform voortaan betalend in Spanje en Portugal, net als in Canada en Nieuw-Zeeland. Er zullen de volgende maanden nog meer landen volgen, kondigt het bedrijf aan.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Netflix denkt dat wereldwijd zo’n 100 miljoen gezinnen gebruik maken van de Netflix-account van een familielid of vriend. Dat zijn minder inkomsten voor Netflix en dus wordt actie ondernomen, zo raakte eerder al bekend.

De eerste landen in Europa waar de nieuwe regels gelden, zijn Spanje en Portugal. Daar zal men nog een Netflix standaard- of premium-account kunnen delen met twee andere personen die niet onder hetzelfde dak wonen, maar er wel extra voor moeten betalen. De prijs verschilt van land tot land: in Spanje kost dit maandelijks een extra 5,99 euro per persoon, in Portugal 3,99 euro.

Goedkopere instapformule

Ook in Canada en Nieuw-Zeeland treden deze nieuwe regels in voege. De vraag zal zijn of deze Netflix-gebruikers bereid zullen zijn om extra te betalen, of de streamingdienst zullen verlaten. Het bedrijf hoopt hen met exclusieve content te kunnen overtuigen om klant te blijven. Het biedt ook een goedkopere instapformule aan met advertenties.