Nieuw K3’tje Julia Boschman (19): «Hier heb ik naar toegeleefd en van gedroomd»

Julia Boschman is zaterdagavond verkozen tot nieuw K3-lid. Tijdens een livefinale wist de 19-jarige Nederlandse de harten van de kijkers en van de jury, Hanne en Marthe te winnen. Boschman won de finale in de laatste ronde tegen de Vlaamse Amy Courtens. Ze volgt daarmee Klaasje Meijer op.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Tien weken lang leefden kijkers mee met de zoektocht naar een plaatsvervanger voor Klaasje bij K3. Het waren uiteindelijk Diede, Celester, Amy en Julia die in de finale streden voor een plekje bij K3. Doorheen de finale beslisten zowel de kijkers als de vakjury en Hanne en Marthe over wie uiteindelijk het nieuwe K3-lid zou worden.

Laatste woord

Na enkele afvalrondes bleven Amy en Julia over. Hanne en Marthe hadden uiteindelijk het laatste woord. Gert sprak K2 nog enkele bemoedigende woorden toe: «Het zijn voor jullie emotionele weken geweest. Er hebben zich ook heel veel mensen gemoeid met de keuze. Daarom is het belangrijk dat jullie die laatste keuze maken.»

Hanne en Marthe kozen voor Julia, een Nederlandse studente interieur. «Wij kiezen voor de persoon waarbij wij de afgelopen weken een fijn en vertrouwd gevoel hadden», zei Hanne. Ook voor de andere finaliste Amy had Hanne nog bemoedigende woorden. «Wij weten zeker dat er een toekomst voor jou ligt hier in de showbizz.»

Grote brok blijheid

Het kersverse K3’tje weet niet goed wat haar overkomt. «Hier heb ik naar toegeleefd en van gedroomd. Nu mag ik dat gaan doen voor heel veel jaren. Dat is echt een voorrecht», zei Boschman achteraf in een reactie aan VTM. Ook Hanne glunderde naast Julia. «Er is nog wat werk aan zang en dans, maar dat was bij ons ook zo zes jaar geleden. Een K3’tje, daar is werk aan, maar wij geloven in jou.» Het andere K3’tje, Marthe, kon door een coronabesmetting de finale niet fysiek bijwonen. Vanuit haar living werd ze gefilmd en trad ze ook mee op.

Volgende week in het Sportpaleis

Julia begint meteen aan het grote werk. Maandag start ze al met het inzingen van het nieuwe album van K3 dat midden december zal verschijnen. Verder staan er nog verschillende fotoshoots, repetities en interviews op het programma. Aanstaande vrijdag zal ze voor het eerst live te zien zijn met K3 voor een uitverkocht Sportpaleis tijdens de ’Studio 100 Rewind Party’. Nadien zal ze ook nog zes uitverkochte Sinterklaasshows afwerken. Komende vrijdag verschijnt dan ook de bijhorende videoclip van de single ‘Waterval’.