OMG. Dit ‘Friends’-koppel had ook in het echte leven een enorme crush op elkaar

Elke ‘Friends’-fan heeft er waarschijnlijk z’n eigen mening over, maar we kunnen er niet om heen: de relatie tussen Ross (David Schwimmer) en Rachel (Jennifer Aniston) was een van de meest meeslepende verhaallijnen uit de populaire sitcom. Uit de ‘Friends’-reünie, die sinds donderdag in de VS beschikbaar is, blijkt echter dat de chemie tussen de twee helemaal niet zo gespeeld was. «We hebben al onze adoratie en liefde voor elkaar gekanaliseerd in Ross en Rachel.»

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

«She’s your lobster»: trouwe ‘Friends’-kijkers weten dat Ross en Rachel ondanks al hun perikelen uiteindelijk toch steeds weer in elkaars armen belanden. Tijdens hun 10 seizoenen lang durende knipperlichtrelatie spatte de passie voortdurend van het scherm, maar daar is een goede verklaring voor, zo blijkt uit de ‘Friends’-reünie. In de langverwachte terugkomspecial, die sinds donderdagochtend al te zien is in de VS, onthullen acteurs David Schwimmer en Jennifer Aniston dat ze ook naast de set een oogje op elkaar hadden.

«Het eerste seizoen had ik een gigantische crush op Jen», antwoordt Schwimmer op de vraag van gastheer James Corden of er geen real life-romances tussen de acteurs waren ontstaan. En dat was wederzijds: «Op een bepaald moment waren we beiden stapel op elkaar», aldus de 54-jarige acteur. Een relatie was echter geen optie. «Een van ons zat altijd in een relatie, dus er kon niks gebeuren. We hebben die grens nooit overschreden, we respecteerden dat», klinkt het. «Bullsh*t», zegt Matt Leblanc (Joey) vervolgens met een hoestje, waarna Schwimmer toegeeft dat er soms wel wat intiem geknuffeld werd. «We lagen lepeltje-lepeltje en vielen in slaap op de zetel», vult ook Aniston aan.

Eerste kus

De 52-jarige Aniston geeft tevens toe dat het niet gemakkelijk was om hun gevoelens voor elkaar te moeten onderdrukken. «Ik herinner me dat ik tegen David zei dat het zo jammer was dat onze eerste kus er een was op nationale televisie. Zeker, de eerste keer dat we kusten was in die koffiebar», zegt Aniston. «Dus we hebben al onze adoratie en liefde voor elkaar gewoon gekanaliseerd in Ross en Rachel.»

De bezielers van dat andere Friends-koppel, Matthew Perry en Courteney Cox oftewel Chandler en Monica, bevestigen dat ze in de smiezen hadden dat Aniston en Schwimmer elkaar zagen zitten. Volgens Perry was er echter ook een ongeschreven regel dat de castleden niet met elkaar mochten foefelen.

Voor wie geen HBO Max-abonnement én een VPN-verbinding naar de Verenigde Staten heeft, is het nog even wachten om de ‘Friends’-reünie te bekijken. Vanaf 1 juni kan je de special echter ook in ons land bekijken.