Ophef over doorzichtige jurk van Belgische actrice op rode loper: «Je ziet mijn borsten toch ook in de film»

De Belgische actrice Salomé Dewaels heeft op het filmfestival van Venetië voor sensatie gezorgd met een opvallende outfit. Die was doorzichtig en dus waren haar borsten gedeeltelijk zichtbaar. Zelf kon ze smakelijk lachten met de extra aandacht.

door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Salomé Dewaels verscheen op de rode loper naar aanleiding van haar rol in de kostuumfilm ‘Illusions perdues’ van de Franse regisseur Xavier Giannoli. De 25-jarige actrice kwam voor de dag in een prachtige, doorzichtige jurk van Dior. Vanity Fair noemde het ‘de meest gewaagde look van de editie van 2021’ en ook in de Italiaanse pers werd haar opvallende verschijning in de kijker gezet.

Jeukende jurk

Zelf blijft ze erg rustig onder de ‘commotie’. «Ik moest er hartelijk om lachen dat mijn jurk zo veel sensatie veroorzaakte. Ik had twee jurken van Dior ter beschikking gekregen voor de première. Maar de ene gaf me jeuk, dus koos ik de jurk waarin ik me het mooist en comfortabelst voelde. De mensen zien mijn borsten toch in de film, dan kon ik ze net zo goed ook tonen op de rode loper», lezen we in Het Nieuwsblad.

Geen schaamte

Dewaels gaat inderdaad meermaals uit de kleren in de film, onder meer tijdens een vrijscène. Daar had ze geen probleem mee. «Ik heb daar geen schaamte over. Dit was ook niet mijn eerste seksscène. Benjamin Voisin is een heel professioneel acteur en Xavier deed er alles aan om goeie omstandigheden te creëren. Hoe dan ook was het een droom om zo’n grote kostuumfilm op te nemen», besluit ze.

Het bewuste moment op de rode loper kan je hieronder bekijken vanaf 39:28.