Prins Harry in autobiografie: «William viel mij fysiek aan»

De Britse prins Harry vertelt in zijn autobiografie ’Spare’ (’Reserve’) dat een ruzie die hij in 2019 met zijn oudere broer William had, uitliep op geweld. Dat schrijft The Guardian. De krant beschikt over een exemplaar van het boek, dat volgende week verschijnt.

door
Belga
Leestijd 2 min.

De ruzie ging volgens de krant over Harry’s vrouw Meghan. William vond de Amerikaanse actrice maar «lastig», «onbeleefd» en «een vel schuurpapier», staat in het boek. Harry zei hierop dat zijn broer «het mediaverhaal papegaaide», waarna de ruzie uit de hand zou zijn gelopen.

Eenzijdig gevecht

William schold zijn jongere broer uit, greep hem bij zijn kraag en werkte hem tegen de vloer. Het is onduidelijk of William zijn broer daarbij zou hebben geslagen of alleen geduwd. «Ik landde op de bak van de hond die onder mijn rug brak en de stukken sneden in me. Zo lag ik daar een moment, verdoofd, toen krabbelde ik overeind en zei dat hij moest opdonderen», citeert The Guardian uit de autobiografie. Omdat Harry weigerde om terug te vechten, liep William weg.

«Reserve»

De titel van het boek ‘Spare’ slaat op een gezegde in aristocratische kringen dat de eerste zoon een erfgenaam is en een tweede een ‘reserve’. Het gevoel de reserve te zijn is volgens The Guardian de rode draad van de autobiografie. Zo vertelt Harry dat zijn vader, de huidige koning Charles, bij de geboorte van zijn tweede zoon tegen zijn vrouw prinses Diana zou hebben gezegd: «Fantastisch! Nu heb je me een erfgenaam gegeven en een reserve - mijn werk zit erop.»

Voorafgaand aan het verschijnen van ’Spare’ worden komend weekend in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk op televisie twee interviews uitgezonden met de prins, die in onmin leeft met zijn familie.