Prins Laurent draagt mondmasker fout en wordt op vingers getikt door toeschouwer. Dit is zijn reactie (VIDEO)

Prins Laurent droeg op Koningsdag zijn mondmasker onder zijn neus en daarop gaf een toeschouwer hem een opmerking. De prins had direct een antwoord klaar door te zeggen dat zijn brilglazen dampen door het masker. Toch had de prins geen andere keuze en met rollende ogen trok hij zijn mondmasker tot boven zijn neus. Bekijk het filmpje die een journalist van Het Nieuwsblad heeft gemaakt.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Koningsdag wordt traditioneel op 15 november gevierd. Op die dag vindt het Te Deum voor Koningsdag plaats in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal in Brussel. Koning Albert, koningin Paolo en prins Laurent waren aanwezig. Met een wandelstok liep de 87-jarige koning op rust heel langzaam de trappen op.

Toch werden de leden van de Koninklijke Familie niet op een hartelijke manier onthaald. Met boegeroep protesteerden de verschillende politievakbonden tegen de wijziging van de eindeloopbaanregeling. Ook de gesprekken rond de loonsverhoging verlopen heel moeizaam. De vakbonden kondigen de volgende dagen en weken nog meer acties aan.

Afwezige koning en prinsessen

Koning Filip was er niet bij omdat het de gewoonte is dat de huidige Koning op Koningsdag niet wordt gevierd. Een andere afwezige was prinses Delphine. Als ze er wel zou geweest zijn, zou het de eerste keer zijn dat ze samen met koning Albert en koningin Paolo in het openbaar verschijnt. Ook prinses Claire was afwezig. In de zomer draaide volop de geruchtenmolen dat ze niet langer een koppel vormde met prins Laurent.