Pukkelpop keert terug naar de Hasseltse binnenstad met PKP DWNTWN

Pukkelpop keert binnenkort terug naar de Hasseltse binnenstad met PKP DWNTWN. Zo maakt de organisatie woensdag bekend. Liefhebbers kunnen op zaterdag 6 en zondag 7 augustus de festivalsfeer al opsnuiven op verschillende plekken in de binnenstad.

door
Belga
Leestijd 2 min.

Drie locaties staan in het teken van live rooftopconcerten: het Groenplein, Quartier Bleu en het dakterras van Très Belge op de Botermarkt. Later op de avond volgen dj-sets in De Serre en Café Café. De concerten zijn gratis bij te wonen en op wandelafstand van elkaar.Welke artiesten in de binnenstad optreden, blijft nog even geheim. Op 1 augustus wordt de line-up bekend gemaakt.

«We zijn enorm fier om thuishaven te zijn voor Pukkelpop en willen dit ook in en rond de binnenstad niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Met PKP DWNTWN willen we Hasselaren en bezoekers opwarmen voor het festival en Hasselt verder op de kaart zetten als belevingsstad», aldus burgemeester van Hasselt Steven Vandeput (N-VA).

Basketbalwedstrijd en streetart

Zondag is het op het Capucienenplein te doen met 3x3 basketbalwedstrijden, een skatejam en live paintings door street artists. «De winnaars van de basketwedstrijd en de skatejam krijgen de kans om hun talent tijdens Pukkelpop aan het grote publiek te vertonen», aldus Habib El Ouakili (RoodGroen+), schepen bevoegd voor Jeugd en Evenementen.

«Limburger Lindert Steegen, die eerder al enkele pareltjes realiseerde op Hasseltse muren, zal voor PKP DWNTWN vier zeecontainers omvormen tot een bijzonder kunstwerk», zegt schepen van Cultuur Nele Kelchtermans (RoodGroen+). «Het zijn deze containers die later verhuizen naar het festivalterrein.»

Pukkelpop zelf gaat door van 18 tot en met 21 augustus in Hasselt.