Rani De Coninck verweert zich na haar mening over Bart De Pauw: «Zo jammer»

Radiopresentatrice Rani De Coninck betreurt het feit dat sommige media haar bedenkingen bij de zaak Bart De Pauw gebracht hebben alsof ze het voor hem opneemt. «Ik ben geen partij en ik kies geen partij», maakt ze duidelijk.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Woensdagavond was Rani De Coninck te gast in ‘De Cooke & Verhulst Show’. Toen haar gevraagd werd naar haar mening over de zaak, antwoordde ze het volgende. «Bart is een collega die ik al heel lang ken. Ik heb met hem nooit problemen gehad en vind hem een ongelofelijk televisietalent. Ik vind het een heel groot verlies voor ons allemaal, want hij heeft fantastische televisie gemaakt.»

Aan schandpaal genageld

«Ik vind het heel erg jammer dat als je bekend bent je eigenlijk al veroordeeld wordt nog voor je proces begonnen is. Voor mij is iemand onschuldig tot het tegendeel bewezen is. Los van wat hij gedaan heeft, vind ik het jammer dat iemand - bijna op een ouderwetse manier - aan de schandpaal genageld wordt nog voor de zaak voor een rechtbank is gekomen. Dat vind ik menselijk eigenlijk een hele zware dobber», vertelde ze.

Neutraal

Sommige media titelden haar mening op zo’n manier dat het lijkt alsof ze Bart De Pauw verdedigt. Op Instagram schrijft de 51-jarige Joe-presentatrice dat ze geen kant kiest. «Zo neutraal als Zwitserland. Tot in de toppen van m’n tenen (zie foto 2). Zo zat ik gisteren aan tafel bij ‘De Cooke & Verhulst Show’. Zooooo jámmer dat een neutrale en genuanceerde persoonlijke opmerking door bepaalde media wordt gerecupereerd in een spel van polemiek en polarisatie. Ik ben geen partij en ik kies geen partij. Mag ik vragen om het lintje dat ik droeg evenveel aandacht te schenken? Ik wens het Think Pink Belgium en Pink Ribbon Belgium van hárte toe...», klinkt het.