Raphaëlla uit 'Love Island' reageert op kritiek van volger: “Je was toen een pak magerder” (foto)

Raphaëlla, die vorig jaar in ‘Love Island’ meedeed, heeft een moedig antwoord gegeven op een volger die commentaar gaf op haar lichaam. “Ik kan hier tegen en ik ben gelukkig met mezelf, maar pas toch gewoon op met wat je tegen mensen zegt”, klinkt het.

door
Redactie online
Leestijd 3 min.

De 22-jarige brunette uit Waterloo zag dat een TikTok-volger een reactie had geplaatst onder een filmpje van mei 2020. “Je bent hier wel echt een stuk dunner dan op tv”, schreef de volger. Raphaëlla liet de kritiek niet zomaar passeren en schreef een oprecht antwoord op Instagram. “Ik zat onlangs te scrollen door mijn oude TikToks, en toen zag ik deze comment. Dat ik wist dat mensen gemeen konden zijn? Ja. Doet me het iets? Goh, nooit leuk om te horen, maar ben wel sterker dan dat. Maar… Ja, inderdaad: op die filmpjes ben ik ongeveer 5 à 6 kg magerder dan nu, maar in tegenstelling tot toen ben ik nu wel gelukkig en dat was ik op het moment van dat filmpje absoluut niet. Ik was nog maar een tijdje uit het ziekenhuis en ik was mezelf nog aan het terugvinden na het bedrog van mijn ex onder andere. Dat was een periode waarin ik niet at, sliep, … Iedereen rondom mij zei me toen echt dat ik moest beginnen eten”, klinkt het.

Oppassen met kritiek

Ze roept mensen op om voorzichtig om te springen met kritiek. “Ik kan hier tegen en ik ben gelukkig met mezelf, maar pas toch gewoon op met wat je tegen mensen zegt. Want als je dat toen tegen mij had gezegd, dan was ik nog veel dieper weggezakt. En ik weet maar al te best hoe een zin of een gesprek met iemand ‘te veel’ kan zijn of de ‘druppel’. Ik snap echt niet van waar mensen het idee krijgen om zomaar gemene dingen te zeggen over een persoon terwijl je die zelf niet kent.”

“Hou je gewoon met je eigen zaken, maar vooral lichaam, bezig. Niemand hoeft te zeggen of je dikker, magerder, of wat dan ook moet zijn. Jij moet je goed, maar vooral gezond voelen. En sorry, maar mijn gewicht op dat moment voor mijn lengte was ronduit belachelijk. Een jaar later ben ik misschien wel iets ‘dikker’ en geraak ik niet meer in mijn 34’s, maar ik sport, ik eet gezonder en ik ben VEEL gelukkiger. Ik zou voor geen geld van de wereld naar mijn leven van vorig jaar willen gaan”, luidt het.

Niet vergelijken

Tot slot geeft ze iedereen de raad om je niet voortdurend te vergelijken met anderen. “En het allerbelangrijkste is om zelf blij te zijn met je lichaam! En spiegel je vooral niet aan de standaarden die tegenwoordig ‘moeten’. Wees jezelf en zelfzeker, want dat is de enige manier dat je gelukkig kan zijn. Als je jezelf accepteert. En ik ga niet zeggen dat ik soms eens niet twijfel aan mezelf, of mezelf soms eens niet vergelijk met iemand. Maar ik accepteer mezelf. En dat is het belangrijkste. Dus voor alle (jonge) meisjes en jongens: blijf jezelf, eet waar je zin in hebt en natuurlijk moet je gezond blijven, maar één McDonald’s maakt niemand een slecht mens, hoor.”

“Hou van jezelf, hou van je eigen lichaam. Want uiteindelijk draait het echt oprecht enkel om je innerlijk. Want wat ben je nu met iemand die een ‘perfect’ lichaam heeft, maar een rotkarakter heeft? Niets”, besluit ze.

Tepelfoto

Onlangs ontstond er ophef over een ‘tepelfoto’ van Raphaëlla. Een volger vroeg haar of ze geen beha had, wat enkele verontwaardigde reacties opleverde van andere volgers. Raphaëlla bedaarde de gemoederen al snel. “Dat was gewoon een grap van haar. Dat is echt niet zo erg. Ik heb geen schaamte om geen beha aan te doen. Dat zou mijn outfit lelijk hebben gemaakt. Dus waarom zou ik er dan een aandoen als ik er even goed geen kan aandoen. En ik had het koud, dus daarom zag je mijn tepel”, antwoordde ze.

Hieronder het bewuste TikTok-filmpje waarop de volger reageerde:

Een recente foto van Raphaëlla: