Regi over zijn toekomstige geliefde: «Dat zal ze moeten kunnen verdragen»

Regi Penxten praat in een openhartig interview over zijn breuk met Elke Vanelderen. «Het ging gewoon niet meer tussen ons, dus had het ook geen zin om dit nodeloos te rekken», klinkt het. Hij heeft tevens een duidelijke boodschap voor zijn toekomstige vriendin.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

In januari deelden Regi en Elke mee dat ze na een huwelijk van negen jaar uit elkaar gingen. Intussen zijn we bijna een jaar verder en is er niet erg veel veranderd. Ze wonen immers nog steeds samen, wat de verwerking niet evident maakt. «Eigenlijk moet dat voor mij nog allemaal beginnen, want zolang Elke hier woont, blijft alles min of meer bij het oude. In mijn hoofd lijkt het alsof er nog steeds niks aan de hand is, maar dat strookt natuurlijk niet met de werkelijkheid. Weet je, het ging gewoon niet meer tussen ons, dus had het ook geen zin om dit nodeloos te rekken. Da’s natuurlijk een mislukking, zeker vanuit mijn standpunt. Want mijn ouders zijn ook gescheiden en ik heb altijd gezegd dat ik het beter zou doen. Niet dus», vertelt hij in Het Nieuwsblad.

Carrièrebeest

De 45-jarige dj en producer gaf eerder al aan dat zijn tomeloze ambitie één van de redenen is waarom het tussen hen zover is kunnen komen. «De situatie is complexer dan dat, maar dat was zeker een factor, ja. Die vijf platen die daar hangen: ik ben daar zeer trots op, maar het heeft wel een prijs gehad. Zo gaat het altijd, alles heeft zijn prijs. Het is raar, ik heb het daar al vaker over gehad met muzikanten. Als kind droom je al van een carrière in de muziek. Daar doe je vervolgens alles voor en als je dan op de grote kruispunten in je leven komt, kies je wéér voor de muziek. Hoe zou dat toch komen? Het is bijna zo idioot als voetballen: waarom al dat gedoe om een bal tussen twee palen te krijgen? En toch zijn er miljoenen mensen gebeten door dat spelletje. Ik doe het om die gouden platen hier aan de muur te hangen. Op zich is dat belachelijk, maar het is wel die passie die mij drijft», zegt hij.

Vereiste

Regi twijfelt er niet aan dat hij zich in de toekomst terug open zal kunnen stellen voor de liefde. «Maar ik denk wel dat het steeds moeilijker zal worden. Omdat ik meer weet en dus alles van ver zie aankomen. Ik denk dat ik na twee dates met een vrouw het parcours al zal kunnen uitstippelen», lacht hij.

Na alles wat hij heeft meegemaakt, weet hij nu nóg beter wat voor vrouw naast hem past. «Ze zal moeten kunnen verdragen dat mijn leven wellicht altijd voor het grootste deel rond muziek zal draaien. Ik weet dat het absurd is, maar het is sterker dan mezelf», besluit hij.