Rock Werchter verhoogt fors de ticketprijzen, maar gloednieuwe headliner moet troost bieden

Een combiticket voor Rock Werchter 2023 wordt 10% duurder. Wie dit jaar vier dagen op de festivalwei wil vertoeven, telt daarvoor voortaan 292 euro neer. Ook de prijs van campingtickets en dagtickets stijgen. Om de pijn te verzachten kondigt het festival een grote vierde naam aan: Queens of the Stone Age. Josh Homme en de zijnen spelen op zondag 2 juli op de wei van Werchter.

door
Belga / Redactie Online
Leestijd 2 min.

De tickets voor Rock Werchter stijgen ook dit jaar fors. Een combiticket kost 292 euro, 26 euro meer dan vorig jaar. Wie op ‘The Hive’, de camping van Werchter, verblijft, betaalt nu 37 euro. Dat is 7 euro meer dan vorig jaar. Een dagticket wordt slechts 2 euro duurder: 127 euro in plaats van 125.

QOTSA

Toch is er ook goed nieuws: Queens of the Stone Age komen voor een achtste keer naar Rock Werchter. Al 25 jaar brengen de Amerikaanse woestijnrockers muziek «heavy enough for the boys and sweet enough for the girls», zoals het motto van frontman Josh Homme luidt. In november 1997 geeft de band een eerste concert in Seattle, toen nog als een soort van supergroep met leden van Dinosaur Jr., Monster Magnet en Soundgarden. Homme zelf heeft een verleden bij Kyuss.

De doorbraak komt er in 2002, met ‘Songs for the deaf’, een plaat die bij de beste albums van de 21ste eeuw wordt gerekend. Nirvana-drummer en Foo Fighters-frontman Dave Grohl werkte mee aan die plaat, met daarop hits als ‘No one knows’ en ‘Go with the flow’.

Ticketverkoop

De ticketverkoop voor het festival gaat zaterdag om 10 uur van start. De organisatie belooft binnenkort nog meer namen voor het festival bekend te maken. Eerder werden al Stromae, Muse en Arctic Monkeys toegevoegd aan de line-up.