‘A Room With a View’-acteur Julian Sands al bijna week vermist na «uiterst gevaarlijke» bergwandeling

De Britse acteur Julian Sands is sinds vorige vrijdag vermist na een wandeling in een bergachtige regio in de Amerikaanse staat Californië. Dat heeft de politie van San Bernardino tegen Amerikaanse media gezegd. Reddingsteams hebben naar de 65-jarige acteur gezocht, maar moesten hun werkzaamheden onderbreken vanwege het slechte weer en het lawinegevaar. Er worden nu drones ingezet.

door
Belga
Leestijd 1 min.

Sands was erop uitgetrokken in de regio rond Mount Baldy, die een kleine 3.070 meter hoog is. De autoriteiten hadden gewaarschuwd voor wandelingen in dat gebied. «De omstandigheden zijn er ongunstig en uiterst gevaarlijk», luidde het in een bericht op Facebook. «Door de sterke wind is de sneeuw in ijs veranderd, wat het wandelen uiterst gevaarlijk maakt.»

Twee wandelaars lieten de voorbije weken het leven in het gebied nadat ze gevallen waren. Californië wordt al weken geteisterd door zware winterstormen met sneeuw, aardverschuivingen, modderlawines en overstromingen.

Fanatiek bergwandelaar

Sands woont in de buurt van Hollywood en is volgens mediaberichten een fanatiek bergwandelaar. De acteur is bekend van films zoals ‘A Room With a View’, ‘The Killing Fields’, ‘Naked Lunch’ en ‘Leaving Las Vegas’. Hij speelde ook mee in de televisieserie ‘24’.