SPOT ON. JAKOMO: «We rocken op de meest suave manier die je ooit gezien hebt»

Metro draagt ontluikend muzikaal talent van eigen bodem een warm hart toe. Daarom zetten we regelmatig artiesten in de schijnwerpers die verborgen zitten in het rijke Belgische muzieklandschap, onder de radar van het massapubliek. Vandaag is het woord aan de Brusselse band JAKOMO, die vorige week debuutplaat ‘Lobby’ te water liet.

door
Quentin Soenens
Leestijd 2 min.

Wie is JAKOMO?

«Een bende Brusselse twintigers die naast een mooie vriendschap (en een ‘boysband’-jongensdroom) een liefde voor indie, r&b en rock-'n-roll deelt, en die kneedt tot alternatieve popsongs. Over de zoektocht naar zichzelf, zich thuisvoelen binnen en buiten de grootstad, en de zoektocht naar liefde.»

Beschrijf de origin story van jullie muzikale project.

«Frontman Julien en gitarist Wout speelden van jongs af aan samen in hetzelfde basketbalteam in hun hometown in de Brusselse rand. Tussen de dunks en de driepunters brachten ze, samen met bassist Jef, hun muziek voorzichtig tot buiten de slaapkamer.»

Hoe onderscheiden jullie zich van de grijze massa?

«Uniek zijn is niet per se een doel; iedereen is precies even onhandig en klein, de rest doet alsof. En nu het business-antwoord: door te rocken op de meest suave manier die je ooit gezien hebt.»

Fans van welke gevestigde artiesten zouden jullie muziek weleens kunnen smaken?

«The Beach Boys, Nelly Furtado & De Jeugd van Tegenwoordig.»

God is een dj, wist Faithless ons te melden. Mocht er één plaat op endless repeat staan in de hemel, welke zouden jullie aanvragen bij jullie aankomst daarboven?

«Rain Sounds met ‘Rain sounds - 10 Hour’.»

Wat is jullie grootste muzikale ambitie?

«Als onze muziek zou resoneren bij mensen zijn onze dromen al meer dan vervuld. Of misschien dat er één van onze songs in de soundtrack van een serie zoals ‘Euphoria’ zou komen. Of dat er iemand bij ‘Winteruur’ op Canvas de lyrics van één van onze liedjes zou zitten analyseren.»

Deze peeps verdienen een shout-out:

«Alle lieve mensen die ervoor zorgen dat onze optredens telkens mooie avonden zijn. Alle lieve mensen die ervoor zorgen dat muziek voelt als iets nuttigs en belangrijks in deze gekke wereld en in een land waar cultuur en kunst bedreigd zijn.»

'Lobby' is nu uit via On The Level. JAKOMO stelt z’n debuutplaat voor op 23/3 en 24/3 in de Ancienne Belgique in Brussel en op 26/4 in Charlatan in Gent.