Spotify verwijdert DEZE functie na oproep van Adele

Spotify heeft een mogelijkheid verwijderd om een album op willekeurige volgorde af te spelen. De muziekdienst deed dat op verzoek van zangeres Adele.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

«Dit was het enige verzoek dat ik had in onze almaar veranderende industrie», reageert Adele via Twitter op het nieuws dat de shuffle-optie is verwijderd bij albums. «We maken onze albums niet zonder reden met zoveel zorg en denken ook niet voor niets na over de liedjesvolgorde. Onze kunst vertelt een verhaal en die verhalen moeten beluisterd worden zoals ze bedoeld zijn. Dank je wel voor het luisteren, Spotify.»

De muziekdienst reageerde vervolgens op de zangeres met «alles voor jou».

Het is overigens nog steeds mogelijk om de nummers van een album in willekeurige volgorde af te spelen. Het is weliswaar geen optie meer bij het album, maar na het aanklikken van een willekeurig nummer verschijnt de optie weer wel. Op de vraag waarom dat zo is, heeft Spotify nog niet gereageerd.

Meest persoonlijke album

Adeles album 30 verscheen afgelopen vrijdag en is haar eerste plaat in zes jaar tijd. De zangeres zelf spreekt van haar meest persoonlijke album ooit.