«Springsteen verkoopt muziekcatalogus voor 500 miljoen dollar aan Sony»

De Amerikaanse zanger Bruce Springsteen heeft zijn volledige muziekcatalogus verkocht aan het Japanse bedrijf Sony voor een bedrag van om en nabij de 500 miljoen dollar (442 miljoen euro). Dat schrijft de Amerikaanse website Billboard op basis van anonieme bronnen. Volgens de website gaat het mogelijk om een record voor een individuele artiest.

door
Redactie Online
Leestijd 1 min.

Woordvoerders van Springsteen en Sony kunnen het nieuws nog niet bevestigen, maar ontkennen het ook niet. Geruchten over een verkoop deden vorige maand al de ronde, maar toen waren zowel Sony als Universal nog in de race om de rechten te kopen. De 72-jarige Springsteen kreeg van Sony uiteindelijk het hoogste bod, meldt Billboard.

Gedaan met toeren?

Voor veel artiesten die ouder worden is verkoop van de muziekcatalogus een ideale manier om in een klap een groot bedrag binnen te slepen, omdat de kans op muziek maken en toeren steeds kleiner wordt. De voorbije maanden verkochten onder anderen Neil Young en Bob Dylan hun muziekcatalogus, maar ook jongere artiesten als Shakira deden dat.