‘Temptation’-Angela verbrand na te lang in de zon te zitten: «Wees niet zo’n stommerik zoals ik» (foto)

Heerlijk, het zonnetje dat eindelijk in het land is. Maar pas toch maar op, want voor je het weet zie je zo rood als een kreeft, net als Angela uit ‘Temptation Island’.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Angela, die ‘Temptation Island’ trotseerde met (haar intussen ex) Christian, deelde op Instagram een video waarin ze haar verbrande huid toont. De 26-jarige brunette uit Antwerpen heeft immers te lang onbeschermd in de zon gezeten en ondervindt daar nu de pijnlijke gevolgen van.

Tomaat

Ze waarschuwt iedereen dat het belangrijk is om je regelmatig in te smeren als je langdurig van de zon geniet. «Als je tijdens de eerste zonnige dagen de hele tijd in de zon loopt, wees dan niet zo’n stommerik zoals mij... Want ik ben een tomaat en het doet pijn! Vergeet je dus niet in te smeren, want het is ongezond als je dat niet doet», klinkt het.

Tips om veilig van de zon te genieten

Te lang onbeschermd zonnen is niet alleen pijnlijk, het kan op lange termijn ook leiden tot huidkanker. Hieronder nog enkele tips om jezelf te beschermen tegen de zon:

- Smeer je goed in, ten minste 15 à 30 minuten voor je naar buiten gaat.

- Eén keertje smeren voor de hele dag volstaat niet, smeer om de twee uur.

- Gebruik waterproof zonnecrème wanneer je gaat zwemmen, want uv-stralen worden niet door water tegengehouden. Een natte huid is bovendien gevoeliger; droog je huid dus steeds goed af na een zwembeurt en smeer je opnieuw in.