‘Temptation’-Kunza toont realiteit achter ‘perfecte’ lingeriefoto: «Eindelijk durf ik het»

Kunza, die we nog kennen uit de vorige editie van ‘Temptation Island’, heeft op Instagram een voor-en-na-foto gedeeld om aan te tonen dat tot in de puntjes poseren een onrealistisch beeld geeft. «Laat gewicht je leven niet bepalen», klinkt het.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 2 min.

Kunza deed vorig jaar als verleidster mee aan ‘Temptation Island’. De 24-jarige schone uit Wommelgem heeft op Instagram een openhartig bericht gedeeld waarin ze body positivity promoot. Ze doet dat aan de hand van voor-en-na-foto’s.

Buik intrekken vs. Natuurlijke houding

In de eerste foto poseert ze met ingetrokken buik om zo perfect mogelijk over te komen. In de tweede foto neemt ze een ontspannen en natuurlijke houding aan. Met het verschil tussen beide foto’s wil ze duidelijk maken dat je lichaam vergelijken met andere vrouwen op Instagram geen goed idee is.

Moedig

Kunza twijfelde eerst om de foto’s te delen, maar deed het uiteindelijk toch. «Eindelijk durf ik hem te posten. Zo lang getwijfeld, maar dan toch de moed bij elkaar geraapt. De laatste dagen heb ik veel tijd gehad om te scrollen door social media en dan word je toch nog maar eens met de neus op de feiten gedrukt: body shaming is nog steeds overal. Hoe vaak ik mezelf betrap op het vergelijken van mijn lichaam met dat van een ander en mezelf daarna - uiteraard - slecht voel. Schrijnend eigenlijk als je daar over nadenkt», schrijft ze.

Perfectie

«Mijn eerste foto: enorm geposeerd en geen natuurlijke houding, ook al zou je misschien denken van wel. Tweede foto: pose in rust zonder mijn buik in te trekken of ergens op te letten. Ben ik perfect? Wat is perfect? Perfect naar de normen van social media? Social media is niet de realiteit en daar leef ik niet voor. Dat besef ik maar al te goed en dat wil ik jullie ook graag doen inzien met deze post», klinkt het.

(Mentale) gezondheid

Ze geeft het advies mee dat je uiterlijk je leven nooit mag bepalen. Je (mentale) gezondheid, daarentegen, is wél van belang. «Je hoort me niet zeggen dat ik dik of dun ben. Ik hoor niet in één van deze vakjes of beter gezegd: dat wil ik niet. Ik ben ik. Mijn lichaam is wat het is: gezond. En daar ben ik trots op. Ik zorg voor mijn lichaam op mijn manier, een manier die MIJ gelukkig maakt en niet een ander want daar ben ik niets mee. Je mag aan jezelf werken en goed voor jezelf zorgen, uiteraard! Maar laat gewicht je leven niet bepalen en hang daar niet jouw successen aan vast. Er is meer in het leven dan enkel het uiterlijk. Jouw mentale gezondheid, DAT is belangrijk! Het feit dat je gezond bent, DAT is belangrijk!», besluit ze.