‘Temptation’-Shallie krijgt ongepaste reacties op haar volslanke lichaam: «Dat raakt mij niet meer»

Shallie Abbiusi, die momenteel één van de singles is in ‘Temptation Island’, heeft uitgehaald naar mensen die haar bodyshamen na een fotoshoot van haar en Efrain. «Dergelijke reacties kunnen bij iemand anders grote gevolgen hebben voor hun mentale gezondheid», klinkt het.

Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
Accepteer cookies om deze inhoud weer te geven.
door
Redactie Online
Leestijd 3 min.

Gisteren deelde Play5 op Instagram enkele foto’s van een fotoshoot van Shallie en Efrain uit ‘Temptation Island’. Daarop kwamen heel wat positieve reacties, maar tevens enkele ongepaste opmerkingen. «Afschuwelijk en val eens af», en «Tijd om naar de fitness te gaan. Veel te dik», klonk het ook.

Niet verdedigen

De 28-jarige laborante uit Rotselaar liet de onbeschofte reacties niet aan haar hart komen, maar waarschuwt de ‘critici’ wel voor wat dergelijke commentaren teweeg kunnen brengen bij andere vrouwen en jonge meisjes die met hun zelfbeeld kampen. «Ik merk dat er heel veel commentaar komt op mijn lichaam naar aanleiding van de vorige aflevering van ‘Temptation Island’ en de foto’s die Play5 gisteren heeft gepost van de shoot van Efrain en mij. Ik wil me niet verdedigen, want ik voel me heel goed in mijn vel. Ik ben heel blij met wie ik ben en met hoe ik eruitzie. Maar ik doe het omdat ik weet dat er veel vrouwen en jonge meisjes kampen met hun gewicht, hoe ze eruitzien, en zelfliefde», vertelt ze op Instagram.

Miss Exclusive 2013

«Ik had niet verwacht dat het nog altijd een taboe is als je volslank bent of borsten en billen hebt. Bodyshaming is echt niet oké. Er zijn mensen die daar echt last van hebben, geloof me, ik heb het ook meegemaakt. Ik heb vroeger heel veel moeite gehad om af te vallen. Ik ben 7 jaar geleden internationale miss geweest, dus ik vertegenwoordigde België op internationale missverkiezingen. Ik heb ook twee nationale missverkiezingen gewonnen. Dus als iemand mij lelijk of dik noemt, trek ik me daar niets van aan. Ik heb veel titels gewonnen omwille van mijn uiterlijk, dus dat raakt mij niet meer. Ik heb daardoor een dikke huid gekregen.»

Mogelijke gevolgen voor mentale gezondheid

«Ik moest voor die wedstrijden altijd in topvorm zijn, ik moest diëten en zat daar tussen 50 à 60 andere bloedmooie vrouwen. Dat brengt onzekerheid met zich mee. Je moet dan echt sterk in je schoenen staan. Natuurlijk kampte ik er ook mee om mezelf graag te zien en mezelf te accepteren, al van kinds af eigenlijk, maar nu voel ik me gewoon echt goed in mijn vel. Maar als ik die dingen lees, dan besef ik dat dat bij iemand anders grote gevolgen zou kunnen hebben voor hun mentale gezondheid.»

Accepteren hoe je eruitziet

«Ik zie ook dat de mensen die dergelijke comments schrijven vaak jonge mensen zijn of accounts zonder foto. Wat zegt dat? We moeten onze jongeren beter opvoeden. Iedereen is mooi op zijn eigen manier. Iedereen die mij goed kent, weet dat ik sportief ben en dat ik gezond probeer te leven. Ik ben gewoon een curvy lady. Waarschijnlijk voelen die mensen zich onzeker en noemen ze daarom iemand anders dik of lelijk. Ik vind het gewoon jammer dat dat vandaag de dag nog voorkomt. Ik hoop dat ik mensen mag motiveren om zichzelf graag te zien en als jij iemand bent die kampt met zelfliefde of met accepteren hoe je eruitziet, dan wil ik aanmoedigen om daar aan te werken, want dat is zo belangrijk. Dat is echt het grootste cadeau dat je aan jezelf kan geven: jezelf graag zien en van jezelf houden hoe je eruitziet», besluit ze.